Bann Thai
Bann Thai Restaurang

Restaurang med fullständiga rättigheter. Här serverar vi äkta thailändsk buffé och á la carte. Vi använder närproducerat kött (nöt och gris) ifrån Måketorp och kryddor främst från Thailand. 

Läs mer om Bann Thai Restaurang

Birgittas café

Birgittas Café

Vi hälsar dig välkommen till ett litet café med hantverk, där du kan känna dig hemma. Vi har hembakade tårtor som specialitet. Du kan välja mellan 12-15 olika tårtor varje dag i serveringen med mysig, hemlik atmosfär inne och skön trädgård ute.

Läs mer om Birgittas café

Bötterums gästgiveri, café och loppis. Foto: Jens Gustafsson.

Bötterums Gästgiveri och Café

Välkomna till Bötterums Gästgiveri och hembygdspark! Under sommaren har vi servering i Tingshuset med anor från mitten av 1700-talet. Planera in din rast vid Bötterum när du reser RV34 som man har gjort sedan 1500-talet då den första krogen öppnades på platsen. Vi serverar våfflor, ostkaka och hembakat. 

Läs mer om Bötterums Gästgiveri, café och loppis

Foto: Jens Gustafsson

Fågelfors Wärdshus
Fågelfors Wärdshus

Restaurang och logi. Vår ambition är att du ska känna dig välkommen hos oss och kunna njuta av god mat och dryck till bra pris.

Läs mer om Fågelfors Wärdshus

Högsby Citybutik o Pizzeria

Högsby Citybutik och Pizzeria

Här serverar vi pizza, kebab, sallad, hamburgare, korv, kyckling och falafel. Vi har mer än 100 olika alternativ för dig som är hungrig.

Servering på plats och take away, lätt att stanna till.

Läs mer om Högsby Citybutik och Pizzeria

Pizzeria & Restaurang Monterosa

Pizzeria och restaurang med traditionell pizza-meny. Centralt belägen mitt emot Resecentrum.

Läs mer om Pizzeria & Restaurang Monterosa

Pizzeria Shalom

Pizzeria Shalom

Välkommen till vår Pizzeria på Storgatan 61 i Högsby! Vi har funnits på samma plats sedan 1994! Här serveras pizza, kebab (gyros och nötkött), hamburgare och sallad. Även take away. När vädret tillåter kan man sitta i vår trevliga uteservering.

Läs mer om Pizzeria Shalom

Ruda Pizzeria

Ruda Pizza och Kafé

Kom in till Ruda Pizza och Kafé och låt oss servera dig en utsökt pizza, en kebab, en hamburgare eller en sallad i vår fräscha restaurang. Eller om det passar bättre – låt oss leverera den hem till dig! Vi har trevlig personal och när vädret tillåter kan du sitta ute i vår uteservering. Även take away.

Läs mer om Ruda Pizza och Kafé

Skolhuset i Skälsbäck

Skälsbäcks skolmuseum och Café

I den äldsta skolan på Skälsbäcks skolmuseum inryms ett café, där kaffe och hembakat bröd serveras. Du får gärna göra ett besök på det genuina muséet, som visar hur undervisningen gick till ute på landet ”förr i tiden”, och sedan sitta ner och njuta av kaffe med hembakat dopp.

Läs mer om Skälsbäcks skolmuseum

Foto: Jens Gustafsson

Sommarcaféet i Fågelfors
Sommarcaféet i Fågelfors

Varmt välkomna till Sommarcaféet i Fågelfors. Ett mysigt café nära dammen och skogen, nära mystiska figurer som tittar fram medan du njuter av en god hembakad tårtbit eller två. En miljö där både barn och vuxna trivs. 

Vi bakar även på beställning.

Läs mer om Sommarcaféet i Fågelfors

Stabygården
Staby Gårdshotell

Vi välkomnar er till Staby Gårdshotell som ger er en kulinarisk resa genom Emådalens gårdar och natur. Vi har öppet för konferenser, fester och andra förbeställda evenemang.

Menyn är skapad efter en global tanke men tillagad med en lokal anda.

Läs mer om Staby Gårdshotell

The Humble English Café

The Humble English Café

Välkommen till vårt engelska café. Här kan du njuta av nylagad engelsk frukost. Eller fika med hemlagade läckerheter som smörgåsar, bakelser, kakor med mera.

Facebook:

The Humble English Café

Välenbadets Camping

Välenbadets Camping

Välkomna till vår restaurang med enklare förtäring såsom hamburgare med pommes, schnitzel, pannkaka med grädde och sylt med mera. Njut av vår fina och barnvänliga miljö med möjlighet till bad och rekreation både för vuxna och barn.

Läs mer om Välenbadets Camping

Foto: Jens Gustafsson

Värdshuset Emågården

Värdshuset Emågården

Välkommen till Värdshuset Emågården! Vi finns mitt i Högsby cirka 100 meter från resecentrum med direktanslutande tåg till bland annat Kalmar och Stockholm. Här äter man gott, både husmanskost och festmåltider.

Läs mer om Värdshuset Emågården