Ibland behöver du komplettera din ansökan – då har du 10 dagar för att inkomma med alla kompletteringar och handläggaren har två veckor att handlägga din ansökan efter den sista kompletteringen har inkommit till socialtjänsten. Komplettera gärna i pappersformat som du antingen lämnar i socialkontorets brevlåda, receptionen eller digitalt via e-tjänsten. Kompletteringar görs inte via mejl till handläggare.

Vid ansökningar om försörjningsstöd görs utbetalningen vanligtvis den 27:e varje månad. Om den 27:e är en lördag eller söndag görs utbetalningen den 25:e eller 26:e istället. Det, förutsatt att alla kompletteringar har inkommit i god tid.

Om ditt konto inte är anmält till Swedbanks kontoregistret så får du din utbetalning via en avi som kommer till dig på posten. Du får betala en avgift för att lösa in avin. Att anmäla ditt konto till kontoregistret är gratis.

www.swedbank.se kan du med hjälp av BankID anmäla ditt konto till kontoregistret eller se om ditt konto redan är anmält. Saknar du BankID kan du ta med dig ditt ID-kort eller körkort och besöka Högsby Sparbank på Storgatan 41 i Högsby och göra anmälan där.