Genom att tackla utmaningar gemensamt med kringliggande kommuner har Högsby kommun skapat hållbara lösningar för framtiden.

Med den lilla kommunens möjligheter till flexibilitet, korta beslutsvägar och nära kontakter får du här en gedigen plattform för framtiden. Din egen förmåga, talang och kapacitet definierar gränserna.

Vi är en arbetsplats som förutom vårt medborgaransvar, prioriterar kvalité och trivsel där alla blir sedda och har möjlighet att bidra. Välkommen du också!

Finns det några lediga jobb? Titta under Lediga jobb!

Vad kan vi göra för dig?

Möjligheternas kommun är inte bara tomma ord. Det är livsnerven i vår vardag.

Vi är din språngbräda för framtiden

Med den lilla kommunens möjligheter till flexibilitet, korta beslutsvägar och nära kontakter får du en gedigen plattform för framtiden. Vi vågar sticka ut hakan och säga att det är unikt! Gamla regelverk, stelbenta lösningar, rutiner som sitter i väggarna och generella stoppklossar finns inte i Högsby. Tvärtom! Här får du möjlighet att utvecklas på dina villkor. Självklart har vi ett regelverk att följa med demokratisk process, men ditt tolkningsutrymme är stort. Din egna förmåga, talang och kapacitet definierar gränserna. Vi skapa möjligheterna, men det är upp till dig att ta dem. Vi är möjligheternas kommun från ord till handling.

Högt i tak med frihet under ansvar

Att jobba inom Högsby kommun innebär att du får möjlighet att lära nytt, utvecklas som människa och få uppskattning för din kompetens. Hos oss är ingenting omöjligt därför vi ser hellre till resultatet än den exakta vägen dit. Vi tror på den enskilda individens kraft och förmåga. Och vi tror på den nära dialog som rymmer tolerans, acceptans och respekt. När alla strävar mot ett gemensamt mål och försöker göra sitt bästa blir det bra för alla parter. Helt enkelt frihet under ansvar.

På kartan är Högsby en prick mitt i länet

Vad innebär det? Nära till alla större städer i Kalmar län, enkelt att pendla och samtidigt en lugn, skön miljö att leva, arbeta och bo i. Oavsett om du väljer att stanna hos oss en kortare period, eller bosätta dig för en längre tid.

Vad kan du göra för oss?

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Har du kreativa idéer och gillar när det händer saker? Då kan du bidra till Högsbys positiva utveckling!

Vi tror, vi kan och vi vet

Vi tror att du har kompetens, idéer, talanger och infallsvinklar som vi behöver. Och vi tror att du kan bidra till Högsbys utveckling genom din erfarenhet och kunskap. Vi tror också du är rätt person för oss om du kan tänkta brett, fritt och dynamiskt.

Vi kan ge dig utrymme att påverka framtidens samhälle, och vi kan de dig de verktyg du behöver för att göra ännu bättre. Du kan göra avtryck i vardagen genom ett flexibelt förhållningssätt, förmåga att driva egna projekt och fatta snabba beslut.

Vi vet att du kommer att trivas hos oss när du får stor förtroende och möjligheter att själva sätta agendan för din vardag. Klarar du att vara tydlig i din kommunikation och samtidigt släppa kontrollbehovet? Då vet vi att du är den vi söker.

Vad kan vi göra tillsammans?

Hur kan välfärden bli dubbelt så bra till samma kostnad? Den utmaningen står all offentlig sektor inför kommande åren. Tillsammans kan vi göra skillnad. Vad vill du göra?

I Högsby får livskvalitet en ny dimension

När du kan kombinera ett stimulerande arbete med dina privata intressen och drömmar får begreppet livskvalitet en ny dimension. Om du dessutom känner att dina arbetsuppgifter är viktiga och bidrar till något gott för andra människor blir vardagen extra meningsfull. Att arbeta inom offentlig sektor är ett av Sveriges viktigaste jobb! På många områden är vi flexibla, men vi kompromissar aldrig på välfärd, kunskap och kvalitet. Som kommun har du flera roller; serviceleverantör, myndighet, samhällsaktör och medborgarnas intresseorganisation.

Med din kunskap och erfarenhet, vår organisation och samlade kompetens, kan vi åstadkomma positiva förändringar – anpassade till morgondagens samhälle. Det vi gör bra idag ska vi göra ännu bättre imorgon. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Lediga jobb

Foto: Jens Gustafsson