Emån på sommaren. Foto: Jens Gustafsson

Foto: Jens Gustafsson

Corona och covid-19

Det nya coronaviruset väcker många frågor hos allmänheten. Högsby kommun följer händelseutvecklingen, har kontakt med ansvariga myndigheter och följer deras rekommendationer.

Även turismen påverkas. Turismföretagen i kommunen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och en del har valt att tillfälligt stänga sin verksamhet för att, i möjligaste mån, undvika smittspridning. Därför kan en del av uppgifterna här vara felaktiga, även om vi hela tiden arbetar för att informationen ska vara uppdaterad och aktuell. Säkrast är att ta direkt kontakt med den restaurang, det boende eller den aktivitet som du planerar att besöka för att få den senaste informationen om vad som gäller, just där.

Coronaviruset – här hittar du information

Nya filmer om hemestermål i kommunen

Nu finns sju nya filmer om utflyktsmål i kommunen. De kommer att presenteras här och på sociala media, en efter en, under några veckor framåt.

Se den första filmen om att paddla på Emån

Se den andra filmen om en äventyrlig natur vid More Kastell

Se den tredje filmen om fiske och bad i Allgunnen

Se den fjärde filmen om Jonas Stolts vandringsled

Se den femte filmen om Ringhults borg och Välenbadet

Se den sjätte filmen om Aboda Klint

Högsby kommun är värd att upptäcka!

Kommunen ligger mycket vackert i ett landskap dominerat av skogsområden, men här finns också många sjöar, ett naturskönt landskap och flera kulturhistoriska miljöer att erbjuda.  

Det finns mycket att upptäcka i vår lilla bit av världen! Högsby kommun ligger centralt beläget i Kalmar län, nära till Glasriket, Öland, Växjö, Oskarshamn och Vimmerby med Astrid Lindgrens Värld. Vi har goda kommunikationer regionalt både på landsväg och järnväg.

Vi har fina fiskemöjligheter och bland våra sevärdheter och aktiviteter finns bland annat Garboutställningen, Skälsbäcks skolmuseum, Nostalgia, Aboda Klint fritids- och äventyrsområde med café,  More Kastell och flera hembygdsgårdar. Detta är ett litet axplock av allt som finns att besöka i vår kommun och dess närhet. För ytterligare information kontakta Turistbyrån, telefon 0491-291 59.

I Högsby kan vi erbjuda den lilla kommunens fördelar som närhet, trygghet och småskalighet. Vi vill att barn och ungdomar ska uppleva en positiv uppväxt i Högsby kommun och de ska ha möjlighet att vara aktiva och delaktiga i arbetet med att forma vårt framtida Högsby kommun. För ungdomarna i kommunen finns fritidsgården Gården.

Välkommen också till Misteln – en samlingspunkt för alla kommuninvånare! Här kan invånare i alla åldrar kan mötas. Här erbjuds fritid och kultur, bildning och förströelse samt samhällstjänster. Dessutom ger den digitala närvaron oanade möjligheter med hela världen som kontaktyta. Misteln finns vid korsningen Storgatan/Kyrkogatan i Högsby. Här finner du bland annat bibliotek, turistinformation, inflyttarservice, kultur- och fritid. 

Naturguide Högsby

Naturguide Högsby är tryckt i ett format som gör den lätt att ta med sig ut i naturen. Hämta ditt eget exemplar på Högsby turistinformation hos någon av våra lanthandlare Nära Dej i Fagerhult, Tempo i Fågelfors eller Ruda Livs i Ruda eller ladda ner den här:

In English:

Auf deutsch:

Turistbroschyr 2020-2021

Karta 2020-2021

Ladda ner karta 2020-2021