Emån på sommaren. Foto: Jens Gustafsson

Foto: Jens Gustafsson

Corona och covid-19

Det nya coronaviruset väcker många frågor hos allmänheten. Högsby kommun följer händelseutvecklingen, har kontakt med ansvariga myndigheter och följer deras rekommendationer.

Även turismen påverkas. Turismföretagen i kommunen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och en del har valt att tillfälligt stänga sin verksamhet för att, i möjligaste mån, undvika smittspridning. Därför kan en del av uppgifterna här vara felaktiga, även om vi hela tiden arbetar för att informationen ska vara uppdaterad och aktuell. Säkrast är att ta direkt kontakt med den restaurang, det boende eller den aktivitet som du planerar att besöka för att få den senaste informationen om vad som gäller, just där.

Coronaviruset – här hittar du information

Högsby kommun är värd att upptäcka!

Kommunen ligger mycket vackert i ett landskap dominerat av skogsområden, men här finns också många sjöar, ett naturskönt landskap och flera kulturhistoriska miljöer att erbjuda.  

Det finns mycket att upptäcka i vår lilla bit av världen! Högsby kommun ligger centralt beläget i Kalmar län, nära till Glasriket, Öland, Växjö, Oskarshamn och Vimmerby med Astrid Lindgrens Värld. Vi har goda kommunikationer regionalt både på landsväg och järnväg.

Vi har fina fiskemöjligheter och bland våra sevärdheter och aktiviteter finns bland annat Garboutställningen, Skälsbäcks skolmuseum, Nostalgia, Aboda Klint fritids- och äventyrsområde med café,  More Kastell och flera hembygdsgårdar. Detta är ett litet axplock av allt som finns att besöka i vår kommun och dess närhet. För ytterligare information kontakta Turistbyrån, telefon 0491-291 59.

I Högsby kan vi erbjuda den lilla kommunens fördelar som närhet, trygghet och småskalighet. Vi vill att barn och ungdomar ska uppleva en positiv uppväxt i Högsby kommun och de ska ha möjlighet att vara aktiva och delaktiga i arbetet med att forma vårt framtida Högsby kommun. För ungdomarna i kommunen finns fritidsgården Gården.

Välkommen också till Misteln – en samlingspunkt för alla kommuninvånare! Här kan invånare i alla åldrar kan mötas. Här erbjuds fritid och kultur, bildning och förströelse samt samhällstjänster. Dessutom ger den digitala närvaron oanade möjligheter med hela världen som kontaktyta. Misteln finns vid korsningen Storgatan/Kyrkogatan i Högsby. Här finner du bland annat bibliotek, turistinformation, inflyttarservice, kultur- och fritid. 

Naturguide Högsby

Naturguide Högsby är tryckt i ett format som gör den lätt att ta med sig ut i naturen. Hämta ditt eget exemplar på Högsby turistinformation hos någon av våra lanthandlare Nära Dej i Fagerhult, Tempo i Fågelfors eller Ruda Livs i Ruda eller ladda ner den här:

In English:

Auf deutsch:

Turistbroschyren 2019-2020

Karta 2019-2020

Ett besök i vår fina kommun, kanske inspirerar till att flytta hit? Läs mer:

Fika

Restauranger och caféer

Garbosedel

Besöksmål

Aktiviteter

Fiske

Fiske

Bo gärna över en eller flera nätter i ett av våra trivsamma boenden

Välj mellan camping, hotell, rum och möblerad lägenhet. Eller rum med frukost, hyr en stuga eller bo på vandrarhem. 
Boende 

Kleven och Aboda

Semesteräventyr mitt i Småland

Tänk dig en ljum sommarkväll framför lägerbrasan där fiskelyckan avnjuts i goda vänners sällskap. Benen är så där lagom trötta efter en tur längs några av de närbelägna vandringslederna. Upplevelserna har varit många. Fåglarnas glada kvittrande upphöjer stämningen när du passerat kor på grönbete i de småländska hagarna. Lövskog varvas med gran och tallskog och de många insjöarna. Upplev den svenska naturen när den är allra bäst, Högsby kommun ditt semesteräventyr med minnen att bevara.

Så här kanske din semester kan beskrivas när du väljer att åka till vår kommun med omnejd...

Vår kommun erbjuder ett mycket vackert landskap dominerat av skogsområden, men här finns också många sjöar och vattendrag med bra fiskemöjligheter, ett naturskönt landskap och flera kulturhistoriska miljöer att erbjuda.  

Det finns mycket att upptäcka i vår lilla bit av världen! Högsby kommun ligger centralt beläget i Kalmar län, nära till Glasriket, Öland, Kalmar och Astrid Lindgrens Värld.

Välkommen också till Misteln – en samlingspunkt för alla kommuninvånare!

Vi har en arena där invånare i alla åldrar kan mötas. Här erbjuds fritid och kultur, bildning och förströelse samt samhällstjänster. Dessutom ger den digitala närvaron oanade möjligheter med hela världen som kontaktyta. Misteln finns vid korsningen Storgatan/Kyrkogatan i Högsby.

Här finner du bland annat bibliotek, turistinformation, besöks- och inflyttarservice, kultur- och fritid, Högsby Bostads AB. Vi har trådlöst nätverk och konferensrum att hyra.

För ytterligare information kontakta Högsby Turistinformation, telefon 0491-291 59 eller turism@hogsby.se