Högsby kommun är värd att upptäcka!

Här finns stora möjligheter att uppleva både fantastisk natur och lokal kultur. Kommunen ligger mycket vackert i ett landskap dominerat av skogsområden, som binds ihop i ett nätverk av sjöar och vattendrag, där det största är Emån. Vi bjuder på ett naturskönt landskap och flera kulturhistoriska miljöer.

Högsby kommun ligger centralt beläget i Kalmar län, som är den fjärde största besöksdestinationen i Sverige!  Här är nära till Glasriket, Kalmar, Öland, Växjö, Oskarshamn, Västerviks skärgård och Vimmerby med Astrid Lindgrens Värld. Vi har goda kommunikationer både på landsväg och järnväg, så det är lätt att ta sig hit.

Varmt välkommen till Högsby kommun!

Filmer om olika utflyktsmål och aktiviteter

Här kan du låta dig inspireras av filmer om aktiviteter kring vackra platser i Högsby med omnejd. Vårt mål är att det ska finnas något som kan tilltala alla. Antingen du vill ut i naturen, upptäcka historiska platser eller bada och ta en fika eller en bit mat.

Välkommen till Högsby kommun!

Filmer på YouTube:

Turistbroschyr

Turistbroschyr 2021-2022

Karta

Förstasida på karta över Högsby kommun

Ladda ner karta 2021-2022

Naturguide Högsby
Naturguide Högsby

I Naturguide Högsby finns tips på härliga naturupplevelser i kommunen. Guiden innehåller fotografier och kartor och berättar om 20 utvalda platser. Hämta ditt eget exemplar och ta med på upptäcktsfärder i naturen!

Läs mer och ladda ner naturguiden

Corona och covid-19

Det nya coronaviruset väcker många frågor hos allmänheten. Högsby kommun följer händelseutvecklingen, har kontakt med ansvariga myndigheter och följer deras rekommendationer.

Även turismen påverkas. Turismföretagen i kommunen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och en del har valt att tillfälligt stänga sin verksamhet för att, i möjligaste mån, undvika smittspridning. Därför kan en del av uppgifterna här vara felaktiga, även om vi hela tiden arbetar för att informationen ska vara uppdaterad och aktuell. Säkrast är att ta direkt kontakt med den restaurang, det boende eller den aktivitet som du planerar att besöka för att få den senaste informationen om vad som gäller, just där.

Coronaviruset – här hittar du information

Foto, översta bilden: Jens Gustafsson