Högsby kommun är värd att upptäcka!

Här finns stora möjligheter att uppleva både fantastisk natur och lokal kultur. Kommunen ligger mycket vackert i ett landskap dominerat av skogsområden, som binds ihop i ett nätverk av sjöar och vattendrag, där det största är Emån. Vi bjuder på ett naturskönt landskap och flera kulturhistoriska miljöer.

Högsby kommun ligger centralt beläget i Kalmar län, som är den fjärde största besöksdestinationen i Sverige!  Här är nära till Glasriket, Kalmar, Öland, Växjö, Oskarshamn, Västerviks skärgård och Vimmerby med Astrid Lindgrens Värld. Vi har goda kommunikationer både på landsväg och järnväg, så det är lätt att ta sig hit.

Varmt välkommen till Högsby kommun!

Filmer om olika utflyktsmål och aktiviteter

Här kan du låta dig inspireras av filmer om aktiviteter kring vackra platser i Högsby med omnejd. Vårt mål är att det ska finnas något som kan tilltala alla. Antingen du vill ut i naturen, upptäcka historiska platser eller bada och ta en fika eller en bit mat.

Välkommen till Högsby kommun!

Filmer på YouTube:

Karta

Ladda ner karta 2024-2025

Kartguiden 2024-2025

Naturguide Högsby
Naturguide Högsby

I Naturguide Högsby finns tips på härliga naturupplevelser i kommunen. Guiden innehåller fotografier och kartor och berättar om 20 utvalda platser. Hämta ditt eget exemplar och ta med på upptäcktsfärder i naturen!

Läs mer och ladda ner naturguiden

Foto, översta bilden: Jens Gustafsson