Näringsliv och arbete

Person i industrimiljö

Nyhet 2023-09-21:

Högsby kommun är i år på plats 275 i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Förra året var kommunen på plats 227.

– Vi har nu fått resultatet av Svenskt Näringslivs årliga ranking. Enligt deras ranking har Högsby kommun sjunkit, från föregående år. Förra året rankande Svenskt Näringsliv oss på plats 227 av 290 kommuner. Detta år blev placeringen 275 av 290 kommuner. Rankingen är byggd på både statik om kommunen och en vägning av företagens enkätsvar, som gjordes i början av året, säger Åsa Landberg, näringslivsutvecklare, Högsby kommun.

– Högsby kommun har redan startat en utvecklingsresa där vi nu under hösten kommer att besöka mer än 100 företag för att lyssna in vad som är viktigt för företagen, och hur vi på bästa sätt kan stötta alla företagen i kommunen. Samtidigt som vi gör företagsbesöken fortsätter vi att boka in besök. Det har varit en väldigt god respons och väldigt givande samtal om vad som kan utvecklas och vilket stöd företagen önskar. Om man som företag vill vara med på utvecklingsresan får man gärna kontakta mig, säger Åsa Landberg.

---

Möjligheternas kommun

I Högsby kommun arbetar vi för att skapa ett gott företags- och arbetsklimat. Vi vill att vår kommun ska växa och vi med den.

Här finns information för dig som vill utveckla din verksamhet, för dig som funderar på att starta eget, för dig som ska ta över en verksamhet och för dig som vill flytta ditt företag till kommunen.

Här finns också information om vår arbetsmarknad, både för dig som söker arbete och för dig som söker arbetskraft.

Vår vision inför 2025 är:

Högsby kommun är en attraktiv och välmående kommun som brukar utan att förbruka, och där alla känner sig välkomna. En kommun där företagsamhet, bra kommunikationer och en välutvecklad service skapar goda förutsättningar för människors utveckling.

Foto: Anders och Mia

Webbutveckling av Novitell AB