Om du har det jobbigt

Det kan finnas flera anledningar till att barn mår dåligt. Det kan vara att du själv är ledsen eller orolig, eller att de vuxna du bor med inte tar hand om dig tillräckligt bra. Det kan vara på grund av att de vuxna är stressade, mår dåligt, dricker för mycket alkohol, tar droger eller har för lite pengar.

Det kan också vara att andra personer du känner, eller till exempel har kontakt med på nätet, kan göra saker som gör att du mår dåligt.

Om du mår dåligt ska du veta att det inte är ditt fel, du har rätt att må bra och det finns personer som du kan vända dig till för att få hjälp!

Vem kan du vända dig till om du behöver hjälp?

Om du behöver hjälp och inte kan prata med dina föräldrar eller de du bor med, finns det många andra vuxna som du kan prata med.

Skolan

När skolan är öppen kan du alltid prata med din lärare eller någon annan vuxen på skolan.

Kontakt på skolan:

  • Kurator Josefin Boman, 0491-294 45
  • Kurator Åsa Sjöberg, 0491-294 30

Socialtjänsten

Socialtjänsten finns till för att alla barn ska vara trygga och må bra. De är vana vid att prata med och hjälpa barn som har det svårt. Om du vill ha mer koll på vad socialtjänsten gör kan du gå in på Koll på soc

På dagen kan du ringa 0491-291 29, eller maila individfamiljeomsorg@hogsby.se

På kvällen eller helgen kan du ringa sydost-jouren: 020-453 900

Polisen

Om du eller någon du känner är i akut fara ska du ringa till polisen på telefon: 112

Frivilliga organisationer

Det finns också många organisationer som finns till för att hjälpa barn dit du kan ringa anonymt. Några exempel på dom är:

Hälsningar från skolan och socialtjänsten i Högsby kommun