Peter-Anner Hendrix driver idag Vimmerby Adventure – en äventyrspark där besökaren kan utmana sig själv på höga höjder samt fritt fall och åka zipline. Nu vill företagsägaren satsa och bygga en Adventure Park på Aboda klint.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att etablera oss på Aboda klint. Vi börjar med caféet där fokuset just nu ligger på kaffe, te, bakelse och bröd som panini som gör det möjligt att redan öppna nu i sommar. Därefter vill vi gärna utbreda och utveckla. Planeringen för äventyrsparken är också i full fart så att vi förhoppningsvis kan börja med det nästa år, berättar Sven Hendrix och Kim Schrave på Vimmerby Adventure.

– Kommunens mål är att utveckla Aboda klint till ett ännu mer attraktivt område med fler aktiviteter och servering i toppstugan, säger Åsa Landberg, näringslivsutvecklare i Högsby kommun.

– Det känns väldigt bra att vi funnit en långsiktig lösning. Vi hoppas att detta kan bidra till en positiv utveckling för Aboda klint och för hela Högsby kommun, säger Jonas Erlandsson, ordförande kommunledningsutskottet, Högsby kommun.

– Det blir en ny dimension till Aboda klint, som stärker platsen som besöksmål, säger Per Gröön, ordförande kommunstyrelsen, Högsby kommun.