Leila Söderholm

Leila Söderholm, hälsoexpert

–  Vi vill påvisa att hälsa inte enbart består av träning. Det är även kost, sömn och återhämtning, säger Christina O. Axelsson, personalchef Högsby kommun.

Vi har kickstartat med en kostnadsfri föreläsning med hälsoexperten Leila Söderholm på Stabygården. Syftet med föreläsningen var att inspirera till hälsa och arbetsglädje på ett roligt och lekfullt sätt.

Förutom föreläsningen kommer Högsby kommun att erbjuda alla medarbetare en kostnadsfri digital hälsoplattform via PerformIQ Life. Malin Hörnlund, hälsopedagog och VD för PerformIQ Life fanns med på föreläsningen för att berätta om plattformen och svara på frågor.

–  Vi hoppas att vi med hjälp av den här plattformen på ett roligt och lekfullt sätt ska inspirera till en balanserad livsstil, bättre hälsa och arbetsmiljö, säger Christina O. Axelsson, personalchef Högsby kommun.

Via plattformen kan vi ta del av recept, kurser och föreläsningar. Du kan också ta del av meditation, andningsövningar och använda dig av ”Gå dig stressfri-podden”. För medarbetarna som är träningssugna finns det många olika svårighetsgrader av pass och träningsformer att använda sig av.
Detta är ett komplement till det befintliga friskvårdsbidraget.

–  Vi vill visa att hälsa inte behöver vara så komplicerat. Det är när vi gör de små förändringarna som vi orkar hålla i och hålla ut, avslutar Christina O. Axelsson.