Här är du: Kommun » Om hemsidan

Om hemsidan

Webbplatsens struktur

Webbplatsen www.hogsby.se är Högsby kommuns officiella webbplats där kommunen presenterar information för dig uppdelat på fyra olika områden:

  • Invånare - information till dig som bor i kommunen.
  • Besökare - information till dig som besöker Högsby kommun som turist eller tillfällig besökare.
  • Företagare - information, service och tjänster till dig som är, vill bli eller vill ha information om företagare.
  • Kommun - information om den demokratiska processen, Högsby kommuns organisation, intranät för politiker (politikerwebb) med mera. 

Skärmupplösning

Kommunens hemsida är sedan januari 2014 anpassad till responsiv design. Detta innebär att hemsidans utseende anpassas automatiskt till skärmstorleken på smarta telefoner, plattor och dataskärmar m.m.

Webbläsare

För att sidorna ska visas på bästa sätt rekommenderas Internet Explorer 9.0 eller högre, Firefox 3.6 eller högre.

  Valid XHTML 1.0 Transitional  

 

Hitta rätt

Via webbplatskarta A-Ö eller sökfunktionen, kan du komma direkt till den verksamhet eller service du söker.
Genom att klicka på någon av flikarna i sidhuvudet längst upp till vänster på sidan kommer du tillbaka till förstasidan av webbplatsen.

Snabbkommandon

Webbplatsen har stöd för snabbkommandon - snabbkommandon/accesskeys. Snabbkommandon används för att snabbt nå de viktigaste sidorna via tangentbordet.

Textförstoring och större avstånd

Webbplatsen har stöd för textförstorning och större radavstånd - Anpassa text och radavstånd

Lyssna

På webbplatsen finns en funktion för att lyssna på texten. Klicka på "Lyssna-ikonen" strax över textens rubrik överst på sidan, eller efter en fil - "spelaren" kommer då upp. För att "spola" fram i texten klicka en bit in på spelaren, du kan också markera den text du vill ha uppläst och därefter klicka på "Lyssna-ikonen". Det går även att ändra ljudstyrkan i spelaren. Samtidigt som texten läses upp markeras texten. Under "Inställningar" på spelaren kan olika val göras för hur texten ska markeras och även ändra hastigheten på talet. Stäng av lyssna-funktionen med det röda krysset på "spelaren".

Lättläst

Webbplatsen har information på Lättläst.

Länkar och Acrobat Reader

Länkar och bilder har en förklarande text som visas när du håller muspekaren över dem.

På flera ställen finns länkar till pdf-filer som öppnas i nytt fönster. För att kunna läsa dessa behöver du ha programmet Acrobat Reader. Ladda hem Acrobat Reader gratis.

Webbplatsen innehåller länkar till externa webbsidor, även dessa öppnas i nytt fönster. De länkade sidorna kan inte kontrolleras av Högsby kommun. Vi ansvarar inte för innehållet på dessa sidor utan tillhandahåller dem endast som en service.

Blanketter

Blanketterna på webbplatsen finns i de flesta fall i PDF- eller DOC-format.

Copyright

All text och alla bilder är copyrightskyddade. De flesta fotografier ägs av Henrik Tingström och Högsby kommun om inget annat anges. Toppbilderna på hemsidan är skapade av Henrik Tingström. Fotografens namn finns i samband med bild eller i alt-texten till denna.

Cookies

Läs om cookies

Hantering av personuppgifter

Vi vill att du känner dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. Därför är det viktigt för oss att informera om hur vi hanterar dina personuppgifter. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

Frågor och synpunkter

Frågor eller synpunkter på webbplatsen skickas till webmaster@hogsby.se eller via formuläret Synpunkter.

Hjälp oss att hålla våra sidor aktuella

Rapportera gärna felaktiga länkar och meddela om det är någon information som du saknar eller lämna synpunkter via ett formulär.

Senast kontrollerad: 2018-11-12.
Snabbval