Fröviskolan, F-6, brukar en gång per månad ha en aktivitet som kallas ”Spring, jogga, gå för din klass till vinst”. Det handlar om att ensam kan det vara jobbigt och svårt men tillsammans kommer vi långt och kan få saker att hända. 

Vill du skänka pengar?

Var med och skänk valfri summa per varv som eleverna på Fröviskolan, F-6, gör denna dag (en slinga på cirka 500 meter på skolgården). Varje klass brukar i regel göra 100–150 varv, vissa mer vissa mindre. Skolan har 15 klasser som deltar. Förra gången sprang eleverna sammanlagt 1 500 varv men nu hoppas eleverna på mer. Exempelvis skulle detta innebära:

  • Om ni skänker 1 öre per varv skulle det innebära att ni skänker cirka 15–30 kr till insamlingar för Ukraina.
  • Om ni skänker 10 öre per varv skulle det innebära att ni skänker cirka 150–300 kr till insamlingar för Ukraina.

Skulle ni vilja skänka mer eller mindre per varv går detta givetvis bra.

Anmäl ditt intresse

Anmäl ditt intresse till Åsa Landberg, näringslivsutvecklare Högsby kommun, genom att skicka e-post med ert namn eller organisationens namn till asa.landberg@hogsby.se.

Till alla som har anmält sitt intresse kommer vi torsdagen den 14 april att presentera hur många varv som eleverna har sprungit

Hur visas det vilka som har varit med och skänkt pengar?

Det är hjälporganisationerna som ansvarar för insamlingarna. Högsby kommun kommer att uppmärksamma barnens fantastiska insats men inte vilka som har skänkt pengar. Givetvis är det fritt att ni uppmärksammar att ni har stöttat barnen när de sprang för fred. 

Tips på hjälporganisationer dit du kan skänka pengar

Flera organisationer tar emot gåvor och pengar för stöd till de drabbade i Ukraina och samordnar olika hjälpinsatser. Här är några organisationer, men det finns såklart fler.

Ursprungligen publicerad 2022-04-07