Restriktionerna är borta, men inte viruset. Att vaccinera sig är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att alla som är 12 år och äldre vaccinerar sig mot covid-19.

Den nationella vaccinationsveckan som infaller vecka 11 är en riksgemensam insats för att öka vaccinationstäckningen i Sverige. Initiativet leds av Folkhälsomyndigheten i samverkan med SKR, Länsstyrelsen och regionerna. Trots en hög täckning är det drygt en miljon invånare som ännu inte tagit sin första dos.

Region Kalmar län kommer under onsdagen den 16 mars mellan klockan 15.00 och 17.00 erbjuda drop in-vaccination på alla länets hälsocentraler och privata läkarmottagningar. Det gäller både för alla från 12 års ålder och oavsett om det gäller en första dos eller någon av följande rekommenderade doser. Ingen bokad tid krävs, men ta med din legitimation!

Drop-in erbjuds även under andra tider och på fler orter under veckan. Samtliga tider och platser finns listade på 1177.se.

Det är också möjligt att boka en tid precis som vanligt, för den som föredrar det.

Källa: 1177.se