Pågående arbeten: 3 Driftstörningar: 0

Näringsliv och arbete

Person i industrimiljö

Nyhet 2022-09-28:

Högsby kommun är i år på plats 227 i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Förra året var kommunen på plats 223, vilket var en förbättring med 61 placeringar jämfört med året innan.

– Vi arbetar långsiktigt och strategiskt för att Högsby kommun ska få ett ännu starkare företagsklimat. Vi kommer tillsammans med företagen, politikerna och tjänstepersonerna fortsätta att arbeta för att stärka företagsklimatet, säger Åsa Landberg, näringslivsutvecklare, Högsby kommun.

Läs mer om ranking och rankingutveckling för Högsby kommun på foretagsklimat.se

Hela listan på foretagsklimat.se

Rapporten och mer information på Svenskt Näringslivs webbplats

---

Möjligheternas kommun

I Högsby kommun arbetar vi för att skapa ett gott företags- och arbetsklimat. Vi vill att vår kommun ska växa och vi med den.

Här finns information för dig som vill utveckla din verksamhet, för dig som funderar på att starta eget, för dig som ska ta över en verksamhet och för dig som vill flytta ditt företag till kommunen.

Här finns också information om vår arbetsmarknad, både för dig som söker arbete och för dig som söker arbetskraft.

Vår vision inför 2025 är:

Högsby kommun är en attraktiv och välmående kommun som brukar utan att förbruka, och där alla känner sig välkomna. En kommun där företagsamhet, bra kommunikationer och en välutvecklad service skapar goda förutsättningar för människors utveckling.

Foto: Anders och Mia

Webbutveckling av Novitell AB