Här är du: Kommun » Organisation » Turism

Turism

Högsby kommun är värd att upptäcka!

Kommunen ligger mycket vackert i ett landskap dominerat av skogsområden, men här finns också många sjöar, ett naturskönt landskap och flera kulturhistoriska miljöer att erbjuda.  

Det finns mycket att upptäcka i vår lilla bit av världen! Högsby kommun ligger centralt beläget i Kalmar län, nära till Glasriket, Öland, Växjö, Oskarshamn och Vimmerby med Astrid Lindgrens Värld. Vi har goda kommunikationer regionalt både på landsväg och järnväg.

Högsby är en gammal handelsplats, som fått nytt liv. Handelsstaden i Högsby erbjuder ett blandat utbud av butiker och handel. Handelsstaden har ett brett sortiment av varor, genom att kombinera det klassiska med det unika, lågpris med varumärkesidentitet, lockas både pris- och kvalitetsmedvetna konsumenter till Högsby, där du också kan uppleva Storgatan med sina små butiker. Vi har fina fiskemöjligheter och bland våra sevärdheter och aktiviteter finns bl.a. Garboutställningen, Skälsbäcks skolmuseum, Nostalgia, Aboda Klint fritids- och äventyrsområde med café, Hauges Hantverksglas, Fågelfors Hattateljé, More Kastell, Hembygdsgårdar. Detta är ett litet axplock av allt som finns att besöka i vår kommun och dess närhet. För ytterligare information kontakta Turistbyrån, 0491-291 59.

I Högsby kan vi erbjuda den lilla kommunens fördelar som närhet, trygghet och småskalighet. Vi vill att barn och ungdomar ska uppleva en positiv uppväxt i Högsby kommun och de ska ha möjlighet att vara aktiva och delaktiga i arbetet med att forma vårt framtida Högsby kommun. För ungdomarna i kommunen finns fritidsgården Gården.

Välkommen också till Misteln – en samlingspunkt för alla kommuninvånare! Här kan invånare i alla åldrar kan mötas. Här erbjuds fritid och kultur, bildning och förströelse samt samhällstjänster. Dessutom ger den digitala närvaron oanade möjligheter med hela världen som kontaktyta. Misteln finns vid korsningen Storgatan/Kyrkogatan i Högsby.
Här finner du bl.a. bibliotek, turistinformation, inflyttarservice, kultur- och fritid, Högsby Bostads AB. Vi har trådlöst nätverk och konferensrum att hyra.

Högsby Turistinformation &
Besöks- och inflyttarservice
Storgatan 17
579 30  Högsby
Tel 0491-291 59
turism@hogsby.se
www.hogsby.se
Öppettider:
måndag - fredag 09.00-18.00
lördag 10.00-13.00

Välkommen till oss!

Senast kontrollerad: 2017-11-02.
Snabbval