Ditt engagemang behövs för vår lokala trygghet

Alla tar vi för givet att snabbt få hjälp av blåljuspersonal om vårt hus plötsligt står i brand, om vi råkar ut för en trafikolycka eller drabbas av någon annan akut händelse. Då är det en ovärderlig trygghet att våra brandmän släpper allt för att rycka ut, och alltid gör sitt allra bästa för att hjälpa den drabbade. Men det kräver personal.

Den planerade bemanningen på våra brandstationer är styrkor som består av ett befäl och fyra deltidsbrandmän (stationen i Högsby) respektive två deltidsbrandmän (stationen i Fagerhult) – personer som arbetar eller bor inom några minuter från respektive station. Men nu är det kris. Vi måste bli fler för att bemanna vår beredskap.

Som deltidsbrandman, eller räddningstjänstpersonal i beredskap som det egentligen heter, gör du både din ort och din arbetsgivare en stor tjänst. Invånarna kan fortsätta leva med tryggheten att hjälpen är nära, samtidigt som du bidrar till att höja säkerhetstänket på din arbetsplats och kan göra en bra första insats om olyckan är framme – i beredskap, på jobbet och privat.

Det är också väldigt utvecklande för dig som person att lära dig brandskyddsarbete, hjärt- och lungräddning, första hjälpen och riskhantering. Andra fördelar med att vara deltidsbrandman är, förutom ersättningen på cirka 7 000 kronor i månaden, gott kamratskap, betalt C-körkort, förbättrad självkännedom och stärkt förmåga att agera lugnt och metodiskt i pressade situationer.

Är du redo att göra en insats? Gör en intresseanmälan!

Intresseanmälan räddningstjänstpersonal i beredskap

/Räddningstjänsten Högsby kommun

Publicerad 2022-09-19

Räddningstjänsten Högsby