Här är du: Invånare » Nyheter » Nu kan du ladda ditt elfordon i Högsby och Hultsfreds kommun

Nu kan du ladda ditt elfordon i Högsby och Hultsfreds kommun

Jonas Högquist, utvecklingsstrateg Högsby kommun, och Stihna Johansson Evertsson, kommunalråd Högsby kommun, testar den nya laddstolpen i Högsby.

Har du elbil? Nu finns det nya laddstolpar i Hultsfreds kommun och i Högsby tätort.

I Hultsfreds kommun är en snabbladdare och fem ladduttag nyligen uppförda. Högsby kommun erbjuder laddning via en snabbladdare.

Snabbladdarna är försedda med fast kabel, men vill du ladda med ladduttagen krävs att du tar med en egen laddkabel. Laddningen är gratis tills vidare.

Laddstolparna har medfinansierats av Klimatklivet, som stöttar åtgärder med klimatnytta. Kostnaden blev cirka en miljon kronor i Hultsfreds kommun och cirka 350 000 kronor i Högsby kommun efter delfinansieringen.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här tjänsten. Det förstärker infrastrukturen för laddning och vi hoppas att det ska förenkla för alla med elbil, både invånare och besökare, säger Lars Rosander, kommunalråd Hultsfreds kommun.

– Förutom en bra service till våra besökare hoppas vi att det i förlängningen också gör att fler överväger att skaffa elbil. Det är också en del av satsningen på besöksnäringen, säger Stihna Johansson Evertsson, kommunalråd Högsby kommun.

Här kan du söka efter laddstolpar i närheten. Trevlig laddstund!

 

Fakta om laddstolparna:

Hultsfreds kommuns laddstolpar består av en snabbladdare på upp till 50 kilowatt och fem ladduttag på upp till 22 kilowatt.

Högsby kommun erbjuder laddning via en snabbladdare på upp till 50 kilowatt.

Vid varje laddstolpe finns en instruktion över hur du gör för att ladda din bil.

Snabbladdarna är utrustade med CCS EU, CHAdeMO och Mode-3, Type2 med fast kabel.

Ladduttagen passar laddning enligt Mode-3, Type-2. Ladduttagen saknar fast kabel och du behöver ta med kabel som passar till ditt fordon.

Publicerad 2019-04-15
Snabbval