Här är du: Besökare » Turism » Barn och unga

Barn och unga

Nostalgia i Fågelfors. Foto: Leif Loberg

Sommaren är barnens tid då de samlar på sig
roliga minnen för livet.

ABODA KLINT
Området kring Aboda Klint präglas av storslagen utsikt och hänförande natur med vandringsleder och stigar. Här finns skidbacke, belagda joggingspår, kanoter och båtar att hyra och ett bra fiske. På Aboda Klint finns även allmänna grillplatser, stugor för uthyrning och ett café för fika eller mat.
Läs mer.

BADA
Besök våra fina badplatser t.ex. Gösjön i Berga, Välen i Fagerhult, Kleven i Aboda och Övrasjön i Fågelfors.

 

CYKLA
Information Högsby Turistinformation tel. 0491-291 59
Vår - sommar – höst: Vår nya cykelled för dig 15 mil genom trolsk vildmark och vidare genom ett vackert odlingslandskap. Du kommer att cykla förbi alla våra smultronställen och längs leden finns boende för alla smaker.

Etapp 1: Högsby-Fågelfors-Fagerhult 4,5 mil
Etapp 2: Fagerhult-Björkshult-Aboda Klint 6 mil
Etapp 3: Aboda-Värlebo 2,5 mil
Etapp 4: Värlebo-Högsby 2,7 mil

 

FISKA
Information Högsby Turistinformation tel. 0491-291 59

Högsby Turistinformation säljer olika fiskekort för olika sjöar och vattendrag samt för Emån. Med Turistfiskekortet fiskar Du under 2 veckor i 27 stycken sjöar och rinnande vattendrag naturskönt belägna inom Högsby kommun. Fiskevattnen ligger såväl i den vackra Emådalen i närheten av Högsby som inbäddade i den trolska vildmarken kring i huvudsak orterna Allgunnen, Grönskåra och Fagerhult. Sjöarna och vattendragen är rika på bl.a. gädda, abborre, gös, braxen och sutare.
På kartan, som bifogas Turistfiskekortet, kan Du se vilka fiskevatten som omfattas av Turistfiskekortet och var dessa är belägna. När Du köper Turistfiskekortet medföljer en mapp med utförlig information om berörda fiskevatten. Turistinformationen kan upplysa om vilka åldrar som gäller vid köp av olika fiskekort.

Läs mer.

LEKPLATS 
Lekplats vid Välenbadets camping, Fagerhult.
Information: Anna Alvarsson, tel. 073-840 24 54 och Mikael Andersson, tel. 070-63 72 265

Trevlig campingplats vid sjön Välen. Välenbadets camping har övernattningsstugor, ett litet hopptorn, restaurang, handikappanpassad toalett med ramp, servicehus, lekplats, kiosk och vissa dagar är det allsång.

Lekplats vid Gösjöbadets Camping, Berga
Telefon: 076-075 78 17

Trevlig campingplats vid Gösjön. Gösjöbadets camping har ett stort hopptorn, lekplats, kiosk, minigolf, handikappanpassad toalett med ramp och handikappramp ner till sjön. 

Läs mer.

MINIGOLF

Minigolf vid Gösjöbadets Camping, Berga
Telefon: 076-075 78 17

Trevlig campingplats vid Gösjön. Gösjöbadets camping har ett stort hopptorn, lekplats, kiosk, minigolf, handikappanpassad toalett med ramp och handikappramp ner till sjön. 

Läs mer.

 

MORE KASTELL
Information Högsby Turistinformation tel. 0491-291 59

More Kastell är en kraftig, ca 25 meter hög, stenformation i Moreravinen, som ligger på gränsen mellan Högsby och Hultsfreds kommun. Ravinen är en s.k. förkastningsspricka, som troligen har sitt ursprung från istiden. Ravinen är närmare en mil lång. Bredden varierar mellan 20-30 meter och djupet är ca 30-40 meter. Upplev den säregna och karga naturen, urskogen och den unika växtfloran med mossor och lavar. Här häckar korpen och lodjur har setts här.
Med tanke på ravinen är det lämpligt att ta med någon vuxen.

NOSTALGIA
Bruksgatan 43, Fågelfors

Välkommen till Nostalgia i Högsby kommun! Lek, Nöje, Design för alla åldrar! Inne och ute. Butik, lokalt hantverk m.m.
Ernst Rolf o Karl Gerhard med flera artister. Bokning gruppbesök, tel. 0491-514 30. Gratis inträde (frivillig avgift)

 

 

 

 

 

Nostalgia i Fågelfors bjuder på lek och nöje för alla åldrar, t.ex. en butik för lek, en snickarbod och jordkällare. Nostalgia är inramad av en rosenträdgård med ett 15-tal olika rosor, den äldsta härstammar från 1600-talet. Dessutom utställningar, om artister från bygden.
Butiken i Nostalgia har utställning och försäljning av hantverk från lokala konstnärer.

För dig som är lite äldre finns utställningen "Från Järn till Trä"
Nostalgiaföreningen fortsätter nu arbetet med utställningar om hustillverkningens historia. Fogelfors-Hus, en av Sveriges
äldsta husfabriker.

Information om öppettider tel. 0491-514 30.
Läs mer

Välkomna önskar Nostalgiaföreningen i Fågelfors! 

PADDLA
Information Högsby Turistinformation tel. 0491-291 59

Emån är ett av Sveriges största vattendrag och erbjuder både lugna och natursköna sträckor samt vilda forsar att paddla i. Här kan den erfarne såväl som nybörjaren finna lämpliga vatten. Dessutom kan Högsby erbjuda paddling i ett flertal insjöar och strömmande vattendrag. Isättning sker vid bron i Ryningsnäs. Vid Blankans kraftstation krävs ett lyft för att komma vidare mot Högsby. Där tas kanoten upp vid bron för att isättas nedanför kraftstationen. Turen fortsätter mot Åsebo där upptagning sker i anslutning till bron. Större delen av etappen är invallad. Emån fortsätter sedan i Mönsterås kommun. Tänk på att paddla i vuxet sällskap.

Emåturism Lixhult, 070-248 60 28, 070-658 73 23
Läs mer.

Aboda Klint, tel. 0491-230 08, 070-398 85 06.
Läs mer.

VANDRA
Information Högsby Turistinformation tel. 0491-291 59
 
Vandringsleden Jonas Stolts Kyrkväg är en historisk vandringsled där du följer i Jonas Stolts fotspår när han år 1820 vandrade de 10,2 km från sitt hem i Basebo till kyrkan i Högsby.

Högsbyleden sträcker sig genom Högsby kommun från Hornsö till Bockara med början vid Hornsö och slut efter Gösjön. Leden är 8 mil lång, uppdelad på sex etapper och går genom kulturbygd och vildmarksnatur. En vacker och intressant vandringsled genom ett genuint småländskt landskap.

En vandring runt sjöarna kring Aboda Klint visar att du befinner dig i ett verkligt vildmarksområde. Två olika leder finns att välja på.

Läs mer: www.abodaklint.com

Senast kontrollerad: 2018-07-26.
Snabbval