Högsby Utbildningscenter är litet och modernt

Vi är nu ca. 80 gymnasieelever och ca. 200 vuxenstuderande

Läs mera ...

Direktlinjer med buss/tåg från Kalmar, Oskarshamn, Linköping

Bor du i Högsby slipper du långa resor

Läs mera ...

Här finns det ett brett utbud av program och kurser

Vi erbjuder bl.a. en internationell svetsutbildning

Läs mera ...

Studie- och yrkesvägledare (SYV) Gymnasiet

Emma Wirell

Lättast är att boka ett möte med mig via emma.wirell@hogsby.se.
Välkommen!
Emma Wirell
0491-29386

Studie- och yrkesvägledare (SYV) Vuxenutbildning

Eleonor Johansson

Har du funderingar kring studier eller vill du byta yrkesbana? Min roll är att stötta, vägleda och inspirera dig som elev. Jag fungerar som ett bollplank och du kan vända dig till mig med frågor och funderingar kring studier och yrkesval.

Planering är viktig för att dina studier ska gå så bra som möjligt. På ett första möte går vi tillsammans igenom vilka mål du har med studierna och även hur och när du vill studera innan du gör ansökan. Vi inventerar din utbildningsbakgrund för att kunna lägga upp en individuell studieplan som passar just dig.

Jag hjälper dig att ta fram information om bland annat det svenska utbildningssystemet, arbetsmarknaden, studiemedel och behörighetsregler för vidare studier. Vi hjälps åt att identifiera möjligheter för att hitta nästa steg som kan hjälpa dig att uppnå dina drömmar.

Du är varmt välkommen att boka tid för ett vägledningssamtal som handlar om dig och din framtid. Vi utgår från dig som individ, din bakgrund, dina önskemål och förutsättningar. Ta med dig tidigare betyg och viktiga handlingar då det blir lättare för mig att hjälpa dig. Vill du skriva in dig till SFI, ta med dig registreringen du fått från Arbetsförmedlingen. 

Alla är välkomna! Du behöver inte gå på skolan för att boka en tid. Lättast är att boka ett möte med mig via eleonor.johansson2@hogsby.se.
Välkommen!
Eleonor Johansson
0491-29205