Högsby Utbildningscenter är litet och modernt

Vi är nu ca. 80 gymnasieelever och ca. 200 vuxenstuderande

Läs mera ...

Direktlinjer med buss/tåg från Kalmar, Oskarshamn, Linköping

Bor du i Högsby slipper du långa resor

Läs mera ...

Här finns det ett brett utbud av program och kurser

Vi erbjuder bl.a. en internationell svetsutbildning

Läs mera ...

Nyhetsarkiv

2017-06-16

Studenten Torsdag 15/6
De nyblivna studenterna från Högsby Utbildningscenter tog sina första steg ut i vuxenlivet på torsdagen.
Efter utspringet mottogs de hjärtligt av familj, vänner och bekanta. Sedan väntade ett pyntat Lionståg på studenterna och glädjen spreds över hela samhället.
Vi på HUC vill passa på att säga grattis till alla er studenter. Lycka till i framtiden!
Bildspel från Studenten
Bild1 Bild2 Bild3

2016-12-19

Vår tidigare elev Fedja Borčak har doktorerat!
Fedja Borčak började studera på Samhällsprogrammet på HUC år 2005 och tog studenten hos oss med utmärkta betyg.
Hans doktorsavhandling har titeln: A Children’s Literature - Subversive Infantilisation in Contemporary Bosnian-Herzegovinian Fiction
Lycka till i fortsättningen!

2016-12-16

Våra gymnasieutbildningar och kurser
Broschyr (pdf)

2016-12-16

Våra vuxenutbildningar och kurser
Broschyr (pdf)

2016-06-17

17 gymnasieelever tog studenten på Högsby Utbildningscenter torsdagen den 16 juni.
Den sista skoldagen på gymnasiet inleddes klockan 10.00 i Högsby kyrka, där bland annat HUCs rektor och elevrådets ordförande talade. Sång och fina instrumentalframträdanden skapade en värdig stämning.
Efter betygsutdelning på HUC följde en välsmakande studentmiddag i Café Blå.
14.30 inledde Skolchef Stellan Lindeberg på scenen i Lanhagen med ett tal där han önskade studenterna lycka till i framtiden och uppmanade dem att njuta av det stundande sommarlovet.
– Det är fantastiskt att lilla Högsby har en egen gymnasieskola, det planterades ett träd när skolan startade 1998, det borde vara ganska stort nu, sade Stellan Lindeberg.
Det var gott om paraplyer vid scenen men stämningen var ändå på topp. Efter att studenterna hade ropats upp på scenen sprang de gemensamt ut till sina anhöriga och vänner som väntade med skyltar och blommor.
Vid skolan väntade ett pyntat studentflak på de lyckliga studenterna.
Bild1 Bild2 Bild3 Bild4 Bild5
Bildspel


2016-05-20

Vill du studera till undersköterska?
Vi kan nu på Högsby UtbildningsCenter erbjuda Vård- och omsorgsprogrammet på Komvux.
Efter examen från vård- och omsorgsprogrammet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvård samt socialtjänst. Läs mera


2016-05-20

Våra Komvux-kurser läsåret 2016 - 2017. Läs mera


2016-05-18

Vi gratulerar Mohamad Alhussein!
Han vann tipspromenaden som Gruv hade arrangerat till vårfesten.


2016-05-11

Aktivitetsdag för barn i Solhöjden.
BF14-tjejerna Wilma, Emma och Emelie planerade och genomförde den 10 maj en aktivitetsdag för nyanlända barn på Elsabo Herrgård i Solhöjden, Berga. / Eva Johansson, Barn- och fritidsprogrammet. Se bilder


2015-08-17

IW-Diplom Emil Almqvist och Charlie Svensson som i juni tog studentexamen på Industritekniska programmet på HUC fick förra fredagen ta emot sina internationella svetsdiplom. I Kalmar län är det bara Högsby Utbildningscenter somt erbjuder utbildning inom IW-svets, en internationell utbildning som leder till att man blir diplomerad svetsare. Båda elever har fått arbete inom sitt yrke.
FOTO: EMMA BENGTSON


2015-06-12

Femton elever på Högsby Utbildningscenter tog den 11 juni sin studentexamen och firades av släkt, vänner och personalen på HUC.
Studenterna samlades på scenen i det vackra och solbelysta naturområdet Lanhagen där skolchef Magnus Bengtsson önskade alla nybakade studenter lycka till och höll ett tal om livet, dess kommande resvägar och om det spännande i att välja nya rutter för sin levnadsbana.
Bildspel


2015-05-02

Industriteknik-Sommar 2015 är ett initiativ från HUC och Mittpunkt Högsby, med syftet att ge elever i årskurs 8 ökad kunskap om den industritekniska utbildningen i Högsby.
Läs mera


2015-01-15

HUC har en likabehandlingsplan vars syfte är att alla elever och all personal alltid ska uppleva att de behandlas likvärdigt oavsett:
kön
könsöverskridande identitet eller uttryck
etnisk tillhörighet
religion eller annan trosuppfattning
funktionsnedsättning
sexuell läggning
ålder
Ingen form av kränkande behandling får förekomma.
Läs mera


2014-10-08

Nu kan Kgy-elever sälja och köpa begagnad kurslitteratur
Se anslagstavlan utanför expeditionen i trapphuset där man kan sätta upp meddelanden om sälj och köp.


2014-06-13

Studenten 2014 på Högsby Utbildningscenter

Den 12 juni firades studentexamen vid Högsby Utbildningscenter i ett strålande sommarväder.

Studenten 2014
Studenten 2014
Studenten 2014
Klicka på bilderna för större bilder

"Detta är 16:e gången som vi firar studentexamen vid Högsby Utbildningscenter som jag tycker är den skola i landet som ligger vackrast. Nu tar ni studenter steget ut i vuxenlivet med alla dess val och jag hoppas att ni väljer de rätta alternativen" sade Magnus Gabrielsson, ordförande i utbildningsutskottet. Läs mera Bildspel


2014-03-13

Du som funderat på att läsa på Komvux kan behöva göra slag i saken nu. Nästa sommar införs nya regler som kan tvinga dig att både läsa fler ämnen och under längre tid för att få ett komplett gymnasiebetyg. Läs mera och lyssna på intervjun med bl.a. vår SYV Madeléne Villinder här.


2014-03-01

Som ett led i arbetet att förbättra vår IT-standard har vi skapat ett IT-råd. Läs inläggen i bloggen, kommentera och kom med egna förslag!


2014-02-27

Vi skulle jättegärna vilja ha er uppmärksamhet angående vårt gymnasiearbete. Som ni kanske vet är gymnasiearbetet ett avslutande moment i vår gymnasieutbildning, som kan jämföras med ett kvitto som visar att vi är redo för den valda inriktningen inom arbetslivet.
Vårt gymnasiearbete går ut på ett projekt där vi har valt att stödja Charity Water genom att se till att individer vill donera en peng för att hjälpa människor i u-länder som är i behov av rent dricksvatten. Hittills har vi marknadsfört vårt projekt genom affischer och via sociala medier, men vi vill också uppmärksamma vårt projekt/gymnasiearbete med detta meddelande till er.
Läs gärna mer om vår kampanj på: http://my.charitywater.org/aquatic-smile
Hjälp oss göra skillnad! Donera du med!
Med vänliga hälsningar Rickard, Anton och Robin.


2013-11-08

Högsby och Tibro är de två bästa kommunerna i landet med högst andel gymnasieelever, som fullföljer gymnasieutbildningen inom tre år
Detta framgår av Öppna jämförelser för gymnasieskolan 2013, som Sveriges Kommuner och Landsting SKL presenterade på onsdagen. Av alla folkbokförda gymnasielever i Högsby kommun klarar 90,4 procent gymnasiet på tre år. Inte nog med detta, då Högsby är raketen på listan, som har lyckats bäst genom att öka med 18,6 procent. Läs mera


2013-06-13

Sommarforetagare 2013Sommarföretagare 2013 i Högsby
Viktorija
Iness
Andreas
Ebba

2013-06-13

Studenten 2013Skolavslutning 2013 för Gymnasiet
Bildspel
Bilder på våra studenter för utskrift:
Bild 1  Bild 1 sv  
Bild 2  Bild 2 sv


2013-04-12

HUCs hemsida har uppgraderats och anpassats för smartphones och surfplattor.


2013-03-20

Elever som läser kurserna Fotografisk bild A / 1 fick i uppgift att fotografera hur det kan se ut runt HUC på våren. Här är ett bildspel med några av deras bilder.


2013-02-02

Elever flyttar hem igen till HUC. Läs mera


2012-11-12

Högsby är den fjärde bästa kommunen i landet där störst andel av de folkbokförda eleverna fullföljer sina gymnasiestudier inom fyra år
Detta framgår av Öppna jämförelser för gymnasieskolan 2012, som görs av Sveriges Kommuner och Landsting SKL. Av alla folkbokförda gymnasieelever i Högsby kommun klarar 87,6 procent gymnasiet på fyra år, 85,5% kvinnor och 91,2% män. Läs mera


2012-09-25

Våra elever på byggprogammet på studiebesök hos NCC:s byggplats i Hultsfred - Se foto


2012-08-24

Stort intresse för vårt industriprogram
Aldrig tidigare har intresset varit så stort för gymnasiets industriprogram. Inte mindre än 17 elever har börjat det första året.


2012-06-14

Skolavslutning gymnasiet - många mötte upp i Lanhagen, dit studentfirandet hade förlagts för första gången.

"Vår gymnasieskola hävdar sig i flera sammanhang väl och Högsby har det gymnasium i landet, som lyckas bäst med att få eleverna att fullfölja sin utbildning på tre år", sade verksamhetschef Anders Johansson i sitt tal till studenterna. Läs mera

Skolavslutning 2012


2012-03-09

Sammanställning av resultat från entreprenörskap - workshop med elever från HUC. Läs mera


2012-03-06

Nu har vi fått våra första internationellt diplomerade svetsare på HUC och vårt industritekniska program - International Welding


2011-12-07

Högsby Utbildningscenter har blivit certifierad som utbildare av IW-svetsare, internationell svetsare.
Skolor som erbjuder utbildningen är insynade och godkända av Svetskommissionen. Godkännandet innebär att skolan uppfyllt IIW:s (International Institute of Welding) krav på lärare, svetsutrustning och kvalitetssystem. Läs mera


2011-10-26

Gymnasieskola i Högsby är länsbäst

Gymnasieskolan i Högsby är bäst i länet, då 91 procent av eleverna klarar av sin utbildning inom tre år.

Detta framgår av rapporten, Öppna jämförelser - gymnasieskola 2011, som Sveriges Kommuner och Landsting har sammanställt för fjärde året i rad.
Högsby är alltså länsbäst med 91 procent och sedan följer Hultsfreds och Mönsterås kommuner, som båda kommer upp i 83 procent, medan rikssnittet ligger på 77 procent när det gäller elever, som på tre år går igenom sin gymnasieutbildning.
I rapporten analyseras gymnasieskolans utveckling med hjälp av tolv indikatorer. Tio av dessa beskriver elevernas resultat inom områdena slutbetyg, arbete och högre studier samt demokrati. Två resursindikatorer beskriver varje kommuns kostnader för gymnasieskolan.
Rektor Elisabeth Bjuvsjö vid Högsby utbildningscenter är naturligtvis väldigt nöjd med resultatet.
– Vi ser alla elever på vår skola och jobbar oerhört mycket med varje enskild gymnasieelev. Inte heller glömmer vi bort de fall, då elever har problem med skolan eller något annat. På gymnasiet i Högsby har vi dessutom ett väl utbyggt socialt nätverk. Jag är inte förvånad över att vi hamnade högt upp i denna rapport. För den skull får vi inte slå oss till ro, utan det gäller att jobba vidare på den inslagna linjen för att nå nya framgångar, säger Elisabeth Bjuvsjö. Läs mera


2010-10-08

Goda studieresultat av gymnasieeleverna

Eleverna i Högsby kommun hamnar på en framskjuten sjätteplats i landet, då det gäller andel elever, som har fullföljt gymnasieutbildningen inom tre år.

Detta framgår då SKL (Sveriges Kommun och Landsting) för tredje gången presenterar resultat för gymnasieskolan på kommunnivå. Syftet är att det ska utgöra ett stöd för kommunernas arbete med att utveckla gymnasieskolan.
– Det är väldigt glädjande att ungdomar, som är folkbokförda i Högsby kommun, får så bra studieresultat att de hamnar bland de tio bästa av landets 290 kommuner. Vidare är andelen, som fullföljer sina gymnasiestudier på tre år så många att det ger Högsby en sjätteplats och bland dem, som är behöriga till högskola hamnar vi på en åttondeplats. Dessutom är andelen elever, som direkt går över till högskolestudier på 23:e plats, säger verksamhetschef Anders Johansson, Högsby.
Under flera år har dessa parametrar för kommunens elever varit positiv och att det just i år ger sådana topplaceringar beror enligt Anders Johansson på att eleverna lyckats väldigt bra, vilket i sin tur ger ett tydligt utslag i en liten kommun som Högsby.
– Dessa positiva resultat gäller elever, som genomgått grundskolan med betyg, som inneburit gymnasiebehörighet. Om man även räknar med elever, som inte fått gymnasiebehörighet, hamnar kommunen på en genomsnittlig placering. Vår stora utmaning är att ge fler elever i grundskolan förutsättningar att nå målen för utbildningen.
Vidare vill Anders Johansson poängtera att en viktig faktor för dessa framskjutna placeringar är att det finns gymnasieutbildning i hemkommunen.
– Både närheten och det studiestöd vår lilla gymnasieskolan erbjuder har positiva effekter. Även grundskolans förmåga att ge elever, som uppnår gymnasiebehörighet, goda kunskaper för fortsatta studier är berömvärt. Läs mera


2010-05-01

Blogg från våra åk1-elever på praktik i Spanien


2010-03-09

Fotbollsturnering i Oskarshamn

Killarna vann sin första match mot Hultsfred, där vinner en relativt enkel seger mot Hultsfred
Förlust mot Oskarshamn lag 2,
Förlust mot Oskarshamn lag 1
Båda Oskarshamnslagen har betydligt kvickare spel än första matchen, vi står ända upp bra men vi gör individuella misstag som leder till att de får göra sina mål.
Förlust med uddamålet mot Västervik
En avslagen match där vi mycket väl kunde ha tagit samtliga tre poäng.

Tjejerna fick möta Oskarshamns tjejer i fyra matcher på grund av att det bara var vi och Oskarshamn som ställde upp med tjejlag. Så ett stort tack till tjejerna på Frövi som ställde upp och gjorde en stark insats. Vi får även tacka Emma från Västervik som spelade för oss. Även våra tjejer visade att de gör framsteg varje år och gjorde mycket stabila insatser.
Tjejerna spelade två oavgjorda och förlorade två med uddamålet, detta får ses som mycket goda resultat om man tittar på serietillhörigheter.

Över lag tog vi med oss en hel del lärdom hem, jag coachade inte så aktivt utan tittade och analyserade och såg flera positiva inslag oss våra tjejer och killar. Framförallt hade vi mycket glädje i det vi gjorde.

/ Erik


2009-11-06

Dagbok från Tansania

Torsdag 5/11

I dag letade jag lägenhet till tjejerna med Melissa och Rebecka medan Pernilla, Andrea och Cecilia var på Hyena Square och DY.

Kenneth

Onsdag 4/11

Idag har vi besökt Sierra School - den skola som Melissas systrar går på. Vi besökte även en organisation som hjälpte de unga prostituerade flickorna från Hyena Square där ett svensk filmteam gjorde en film för ca 4 år sedan och vi fick se drama och flickorna berättade om sina liv - de blev tvingade att ha samlag för 3 kr.

Efter det var vi och besökte en organisation DYOC som stöds av den svenska organisationen fab-föreningen för Afrikas barn som tar hand om föräldralösa pojkar där fotbollsträning är en av metoderna för att få tillbaka dem till ett vanligt liv – mycket givande dag, vi fick se mycket elände men i detta elände träffa många glada och trevliga människor.

Kenneth

Tisdag 3/11

I går måndag besökte vi Melissas fasters hus, de hade börjat bygga på ett hus till getterna – de var väldigt trevliga, två kusiner var där också.

Hönsen vi köpte till dem var redan hemtama och verkade trivas i deras trädgård. I dag tisdag bokade vi tre besök, för onsdag Sierra School, Hyena Square och DYOC. Jag, Melissa och Rebecka var också på Hyena Square. På em besökte vi en organisation som hjälper unga utsatta pojkar och flickor mot prostitution , traficking och misshandel. Efter det var vi på två marknader. Cecilia blev vår prutexpert.

Kenneth


2009-10-23

Skol-SM i Fotboll

Onsdag, tidigare på morgonen än vanligt sitter ”de flesta” och väntar på att bussen som ska ta oss till Tranås, där vi ska möta Holavedsgymnasiet. När bussen väl anländer ett par telefonsamtal och 40 minuter senare anländer även stressen.
I tankarna ska vi hinna i tid?
Vi anländer till idrottsplatsen kl 10.30, vilket är 30 minuter senare än planerat. Matchstart 11.00 flyttas fram till 11.10.

Startelvan:

Viktor B
John H Chrille W Martin H Herman P

Oliver A Oliver L Kalle F Tobias A

Danny L Henrik J

Avbytare:
Yannick K
Ebrahim
Gbese B
Henrik H
Jesper B

Det är nu det intressanta börjar!
Vi hade inställningen att gå ut spela kompakt, ha en låg press, och utifrån detta ställa om snabbt. Holavedsgymnasiet har betydligt mer boll än vi men vi har hyfsad koll och släpper inte in bollen i de ytor som vi har prata om innan matchen. 1-0 till Holavedsgymnasiet kommer efter att vi på mittfältet tappar bollen och sedan hamnar i fel positioner i backlinjen. Vi gör en efter förutsatta instruktioner en OK första halvlek. I slutet av andra halvlek byter en skadad Danny och in på topp kommer Jesper B. I andra halvlek gör vi lite ändringar. Herman byter och in kommer Gbese som anfallare, Jesper B ner till H-back, Henrik J och Oliver L byter positioner även John H och Kalle F byter positioner vilket leder till att vi får ett ännu rakare spel. Detta leder till flera farliga chanser. En av dessa chanser tar Oliver L till vara och gör 1-1, vilket står efter 90 minuter. I Förlängningen börjar flera spelare att få krampkänningar och vi får snurra friskt på spelare. 2-1 till Holavedsgymnasiet görs i en mycket märklig situation där två spelare från vardera lag börjar putta på varandra, domaren låter spelet fortgå och flera av våra spelare slutar spela. Vi får lära oss av den gamla klyschan – spela tills domaren blåser. I denna märkliga situation blir även vår spelare utvisad, vilket vi får hoppas han lär sig något av. Efter detta går luften lite ur oss, trots detta kastar vi in en krampkännande Oliver L som i sista minuten kommer fri med målvakten lobbar den över honom bollen är på väg mot mål, jag hör spelare från båda lag skrika jaaaa, neejjj. Bollen studsar upp i ribban, jag hör åter igen jaaa, neejj. Domaren blåser, SM är över HUC för denna gången.

// Erik


2009-09-28

DM i Västervik började med en förlust, 2-0 mot ett Oskarshamn som stod för det bästa motståndet i tuneringen.
Nästa metch stod mellan HUC - Vimmerby 1-3 (Mål Henrik Johansson). Med skärpa hade vi kunnat ro hem en poäng här, men Vimmerby som kom till start med 11 spelare större än Martin Hansson vände matchen tack vare sitt fysiska spel.
Vinsten för dagen kom mot Västervik1 1-0 (Mål av John Hansson) En seger som aldrig var direkt hotad.
Västervik2 bjöd på mer motstånd än Västervik1 och förlusten var ett faktum.
Sista matchen mot Hultsfred blev en avslagen historia, där Hultsfred tog tre poäng tack vare hetare vilja HUC - Hultsfred 1-2 (mål Kalle Furuskog)

//Erik Johansson


2009-05-10

Dag 3 i Holland
börjar med frukost 07.30,
sedan iväg till träning 09.00-10.45,
lunch 11.30.

Avfärd till Groningen för matchen FC-Groningen mot NAC.

Matchen slutade med att FC-Groningen vann med 1-0 efter solomål av svenska mittbacken Andreas Granqvists och efter middagen har vi gemensam samling och redovisar matchanalyser. I morgon måndag bär det iväg hemåt efter några intensiva och givande fotbollsdagar. Hälsningar /berra

2009-05-10

Dag 2 i Holland

Lördag 9 maj på väg till Groningen
för FC Groningens träning
inför matchen imorgon.
De har fyra svenskar och den mest kände Marcus Berg ställde upp för en pratstund med HUC-eleverna.

Sedan efter 2 timmars träning blev det ett kort stopp i Groningens centrum för lite handel, sedan hemfärd till vår förläggning i Wolvega för 2 tim. egen träning och efter kvällens teoripass så är dag 2 slut och vi ser fram mot dag 3 och matchen mellan FC Groningen och NAC.Hälsningar från Fotbollsprofilen i Wolvega, Holland

2009-05-09

Dag 1 i Holland

Här kommer några bilder från Holland Efter en tuff bussresa så anlände HUC till Heerenveen där man besökte klubbens träning och även fick träffa Viktor Elm. Träning och ett teoripass aterstår av dag 1.. hälsningar /berra


2009-03-29

Vi i GGM Marketing är nöjda med Kalmar läns UF-mässa, vi vann tävlingen "Bästa webbplats" och kom på andra plats i "Bästa logotyp". Detta är vi självklart väldigt glada över!
Sammanfattningsvis så var det kul och lärorikt att få delta på mässan tillsammans med 97 andra UF-företag.
Dagen avslutades med föreläsning av Bert Karlsson, vi fick veta allt om hans pengar. Hur mycket han har, har haft och kommer att få. Han är go den där Bert!

Gustav I


2009-03-20

Ett av våra UF-företag, "GGM-Marketing UF", blev länstvåa i Ung Företagsamhets tävling om bästa affärsplan.


2009-03-12

HUC-tjejerna vann i Vetlanda…

HUC-tjejerna tog en fin skalp i turneringen i Vetlanda den 11 mars..

I gruppspelet där HUC, Gislaved och Värnamo gymnasier ställde upp, vann HUC tjejerna över Gislaveds gymn. i första gruppspelsmatchen med 2-1

Tjejerna visade upp en härlig inställning och segern var helt rättvis, målen gjordes av Lisa och Martina.

I andra matchen blev det tufft motstånd mot Värnamo som till slut avgick med en 2-1 seger . Det innebar alltså att matchen mellan Värnamo och Gislaved var avgörande för gruppseger och finalspel … efter en tuff match så vann Gislaved och det innebar att HUC tjejerna stod som gruppsegrare.I finalen fick man möta Gislaved… där vann HUC med klara 2-0 efter en fin genomförd match.. målskyttar Martina 1-0 och Lisa satte spiken 2-0.

Lisa blev utsedd till turneringens bästa tjejspelare ... GRATTIS!

I pojkturneringen spelade HUC i grp.2 med Gislaved och Värnamo gymnasier. HUC vann första matchen mot Värnamo med ett övertygande spel med 2-0 med ”Tobbe” som elegant 2-målsskytt. I andra gruppspelsmatchen vann HUC mot Gislaved med 1-0 efter ett påpassligt mål av Samuel men det kunde lika gärna slutat 4-0 efter övertygande spel, med bra bolltempo och starkt försvarsspel skapades flera målchanser.

HUC vann gruppen och fick spela mot Eksjö gymn. i en semifinal som blev mest ställningskrig, båda lagen spelade disciplinerat och släppte inte till många målchanser, matchenslutade 0-0ochavgjordes på straffar där Eksjö vann med 3 inslagna straffar mot 2 för HUC … något snopet då HUC spelade mycket stabilt, Simon i målet släppte inte in ett enda mål på tre matcher vilket vittnar om härlig inställning … men det är bara att gratulera Eksjö som även vann finalen mot Vetlanda.

Som helhet en trevlig turnering med många fina individuella insatser och där vi fick möta andra gymnasier, som vi inte har spelat mot tidigare, och fick visa att HUC:s fotbollsprofil håller en hög nivå …….. nu är det slut på innespelet då träningen f.o.m nästa vecka är på konstgräset../berra


2009-03-06

TURNERING I OSKARSHAMN

Turneringen i Oskarshamn , Elajohallen spelades den 5 mars mellan gymnasier från Oskarshamn, Västervik, Hultsfred, Åseda och Högsby, med matchstart 08.30 och finalspel 15.00, en tuff dag för spelarna

Gruppindelning:

Flickor
Högsby
Åseda
Hultsfred
Oskarshamn

Grupp A pojkar
Oskarshamn
Högsby 2
Västervik 1
Hultsfred 2
Grupp B pojkar
Oskarshamn 2
Högsby 1
Åseda
Västervik 2
Hultsfred 1

I grupp Flickor förlorade HUC sina tre matcher och finalen spelades i en tuff match mellan Åseda och Oskarshamn där Oskarshamn till slut vann.

I grupp A pojkar vann HUC 2 sina matcher efter strålande spel och härlig kampvilja och gick till final mot O-hamn 2, där HUC 2 snabbt kom i underläge och orkade inte komma tillbaka utan Oskarshamn 2 blev totalsegrare och HUC 2 knep andraplatsen….. bra jobbat.

I grupp B pojkar fick HUC 1 stryk sina två första matcher och spelade tredje oavgjord samt vann sin sista matchövertygande… det blev spel om 7-8 plats mot Hultsfred där HUC1 vann med 5-3… och blev sjua i turneringen.

Sammanfattningsvis så är det alltid små marginaler vid inomhusspel men totalt sett har alla kämpat och försökt göra sitt bästa. En tuff turnering med mycket matcher.

/berra


2008-11-27

HUC utslaget ur Skol-SM Futsal

HUC pojkar var iväg igår torsdag och spelade skol SM Futsal pojkar i Nybro… Tyvärr så blev vi utslagna i en avgörande match mot Nybro.

1:a matchen mot Mjölner-gymn. var det inga större problem enklar vinst med 8-0. I den avgörande matchen mot Åkrahällskolan så kom vi snabbt i underläge med 3-0 , men vi gav inte upp utan spelade upp oss och vid ställningen 5-2 till Nybro så kämpade HUC ordentligt och gjorde 5-3 och 5-4 och hade bra press mot Nybromålet sista minuterna men det ville sig inte….

Det är små marginaler , men bra kämpat av alla HUC spelarna……

Resultat:

Nybro (Åkrahäll) – Torsås (Mjölner) = 7-0

Torsås – HUC = 0-8

HUC - Nybro = 4-5

Vi gratulerar Åkrahällskolan Nybro, som går vidare i gruppen..

/berra


2008-10-23

HUC förlust i SKOL-SM

HUC förlorade i Skol-SM mot Knut Hahn-gymnasiet med 2-1, matchen spelades i Kallinge .

Matchen började lite trevande från HUC:s sida och redan i 2:a spelminuten har Knut Hahn ett skott i stolpen.

Men sedan spelade HUC upp sig, skapade en del chanser, bl.a.ett fint inspel av Henrik J till Viktor B som direktsköt, men MV räddade turligt med en fotparad.

Med disciplinerat försvarsspel verkade HUC ha bra kontroll på motståndarnas anfallsspel, då fick Knut Hahn en hörna och på den nickade Knut Hahn in 1-0, lite slarvig markering av HUC, sedan kom 2-0 efter en snabb omställning, HUC hade hörna men Knut Hahn nickar undan samt ett snabbt uppspel till forwards som löper fri mot Simon och gör 2-1, också ett onödigt mål. Halvtid 2-0.

Efter en del ommöbleringar så går HUC ut till andra halvlek klartinställda på att göra ett försök till upphämtning, matchen pendlar ganska jämt men så i 75:e min får Viktor B en fin passning av Pontus H och kommer fri men MV räddar men Viktor gör mål på målvaktsreturen och det var plötsligt match igen. Sista 15 min flyttar HUC upp ordentligt. Chrille V och Martin R flyttar fram och HUC börjar lyfta in bollar för en kvittering men resultatet står sig till slut, 2-1 förlust för HUC.

Vi gratulerar Knut Hahn-skolan till segern….Sammantaget så får vi var nöjda med insatserna i de två SM-matcherna, alla har kämpat väl och HUC kunde lika väl vunnit dagens match … nu får HUC ställa in sig på inomhusspel i Skol-SM som börjar i november/december.

/berra


2008-10-03

HUC vidare i Skol-SM

Det blev vinst över John Bauer gymnasiet efter en fin kämpainsatts. HUC började bra men efterhand så jämnade matchen ut sig och John B tog ledningen med ett nickmål i den 25 min men HUC kom tillbaka och hade en lyckosam period medett mål av Viktor Blom (retur) efter att Henrik J vunnit en nickduell mot John B:s målvakt samt ett frisparksmål och ett distansskott av Kalle Furuskog.

I halvtid hade HUC en 3-1 ledning, trots att man missat en straff……. I andra halvlek såsatsade John B ordenligt och HUC hade vissa problem stundtals med att hålla bollen inom laget, det stressades lite för mycket, men HUC höll undan och ökade på ledningen till 4-1 genom Gebese, ..slutresultat 4-1 till HUC som är vidare i turneringen… Som det ser nu så får vi möta Knut Hahnsskolan i Ronneby, som vann sin kvalgrupp. Datum och plats får vi reda på efterhand.

Nu har vi några träningar till dess som vi kan förbereda och spetsa till oss på …

/berra


2008-06-15

Artikel från Holland om besöket vid Huc - Läs mera


2008-05-27

GRATTIS Tobias och Martin!

Uttagna till SMÅLANDS FOTBOLLFÖRBUNDS SAMLING FÖR SPELARE FÖDDA 1991-1989 I EKSJÖ DEN 1 JUNI

Tobias Nilsson och Martin Rannemalm är uttagna till Smålands FF:s satsning på spelare i åldern 17-19 år.

Det är en ”förlängning” av Smålandslaget där Smålands FF vill uppmuntra duktiga och talangfulla spelare som vill lite extra med sin fotboll. Vi på HUC säger Grattis!

Berra Fotbollsprofilen


2008-05-24

Besök från holländska elever och lärare - lördag

I går fredag vinkade vi efter en gemensam lunch av våra gäster. Pga krångel med tåget hade de 5 timmars försening men är nu hemma igen.

Vi har fått mail där de skriver att de är mycket nöjda med besöket hos oss.

De vill att vi skall besöka dem i Holland och det finns också intresse för vidare samarbete även i andra ämnen.

JHR


2008-05-22

Besök från holländska elever och lärare - torsdag

Dagen inleddes med, som jag nämnde igår, att vi visade runt holländarna på skolan. Rundturen tycktes ge intryck. Dock var det antagligen mest hur skolan fungerar i allmänhet, såsom skoltider och dylikt, som imponerade.

Efter rundturen åt vi lunch och runt tolv spenderade vi någon timma med att se några filmer som elever från HUC har producerat men också en film som våra besökare hade med sig där vi fick se deras skola, elever som inte åkt med hit till Sverige osv. osv.

Efter filmerna så gick vi ut i det angenäma och vid den tidpunkten soliga vädret för ett parti kubb. Slutresultatet i landskampen blev 1-1. En tung förlust var det onekligen, då en viss person (D***Y) inte tycktes veta om att kungen ska ner allra sist. Host. Gynnsamt att jag kunde bidra så mycket med min rutin, kubbveteran som jag är. Annars hade vi aldrig klarat oss med hedern i behåll.

På eftermiddagen åt vi middag tillsammans på skolan och det hölls några tacktal och vi fick även diverse holländska souvenirer. Imorgon åker våra långväga gäster hem så det blir att vinka av dem innan de åker. Alles gut (i syftet att cementera faktumet att detta, trots svenskan, är en tysk blogg).

/Andréa.


2008-05-21

Besök från holländska elever och lärare - onsdag

Idag på förmiddagen bar det av till ridhuset i Högsby för att presentera denna profil som finns disponibel på HUC. Jag hade dessvärre inte möjlighet att följa med och medverka personligen, dock hörde jag ryktesvägen att det visade sig skulle bli en våldsamt traumatisk (heller icke att förakta: även uppfriskande) upplevelse för dem som var på plats och deltog i detta sammelsurium av galopperande hästar och spån i mängder. Sammanfattningsvis: En synnerligen originell eskapad för (eventuella, får jag väl tillägga) ovana lekmän som närvarade, misstänker jag.

Med lungor fulla av damm från allt spån (Det är visserligen bara en teori. Observera: ingen forskning ligger bakom mitt antagande) begav sig konstellationen tysktalande till HUC igen för att äta lunch och sedan ha en tyskalektion. Josef introducerade våra gäster för vårt tillvägagångssätt gällande tyskastudierna på skolan och vi fick också höra hur deras studier fungerar i Holland.

Att dra paralleller men också att se hur stor skillnad det var i vissa fall var tämligen intressant.Efter lektionen besökte vi fotbollsprofilen på Frövi och två holländare, varav en lärare, var med och deltog i praktiken medan resten stod bredvid istället och såg hur det går till på fotbollsträningarna.Imorgon ska vi visa vårt utbildningscenter lite mer djupgående och ha lite andra aktiviteter på skolan. Mer om det imorgon. Alles gut!

/Andréa.

_______

På morgonen hälsades våra besökare välkomna av rektor Kenneth J. Därpå startade vi en videokonferens där våra holländska besökare kunde ta kontakt med sina nära och kära där hemma.

Därefter bar det iväg till ridning. Sara S. berättade på tyska om Specialidrott-Ridning på HUC och sedan red våra och de holländska eleverna. Åter igen stod Pontus H. i centrum med en ritt som i sin våghalsighet var världsmästarlik.

Pontus

Sara, Jessica, Therese och Linn genomförde med detta arrangemang ett mycket uppskattat inslag i besöksprogrammet.

Efter lunch på HUC hade vi en gemensam tyskalektion där vi jämförde undervisningen i Holland och Sverige.

Efter det fick de holländska eleverna bevista ett träningspass av våra fotbollselever under ledning av Berra.

Pontus P. hade organiserat ett pass i Taktik-Försvarsspel där flera holländare deltog. Emma J presenterade vår fotbollsprofilpå tyska.

Taktik

Efter ett besök på biblioteket och Tegelbruket väntar i morgon en guidning på HUC, visning av filmer som de holländska eleverna har gjort och en landskamp mellan Holland och Sverige i kubb.

JHR


2008-05-20

Besök från holländska elever och lärare - tisdag

Idag tog vi tåget till Kalmar för att möta upp våra besökare vidstationen i Kalmar. Väl framme i Kalmar när våra gäster anlänt i sin hyrbuss så tog Björn, som förenade sig med oss tysktalande för en dag, med oss på en rundvisning i staden. Vi fick bland annat se slottet, domkyrkan och Fredrikskans.

För övrigt blev vi svenskar utmanade i ett lopp på fyrahundra meter och Pontus antog utmaningen. Vi vann denna gång, men vi får se vilka som står och triumferar på fredag när kubbspelet är avgjort.

Vinnarna

Vi åt även lunch på 4 kök och hann också med att visa lite av affärerna innan våra holländskabesökare åkte till Öland för att ta en titt och innan vi skulle med tåget tillbaka igen. Imorgon ska vi rida, ha tyskalektion samt visa upp fotbollsprofilen på skolan. Det blir nog bra.

Alles gut!

/Andréa.


2008-05-15

Dagboksanteckningar från vår Spanienresa Dag 4

Dag 4 startar med tågresa - 15 mil till Figherera och Salvador Dalí-muséet Fantastisk konstnär och fantastisk konst - vi blev mycket imponerade.

Efter det skulle det bli linbana till toppen av berget i Barcelona men vi missade den med 2 min så det blev buss. Vi hann se Olympicstadium där Espanyol spelar - vilket stadion, otroligt fint. Väl uppe på toppen började det regna så vi åkte till en restaurang och avslutade veckan med att äta tapas - Spaniens nationalrätt.

Intensiva men givande dagar - Barcelona är stort och det finns väldigt mycket att se - både gammalt och nytt - och att göra - en stad att rekommendera ett besök i.

Vi sitter nu kl 07 och väntar på att ta bussen till flygplatsen för hemresa - kommer hem idag kl 18.00.

Kenneth


2008-05-14

Dagboksanteckningar från vår Spanienresa Dag 3

Idag blev studiebesök på en statlig gymnasieskola - samma förutsättninghar som i Sverige. Vi var ute på stan med dem och gick och gick, 3 - 4 timmar. De var väldigt omtänksamma och tog väl hand om oss. Kul att träffa/prata med lärare och höra hur de hade det. Oliver skötte diskussionerna med de spanska eleverna.

Vi var på beachen någon timme - fantastiskt att det finns en beach med windsurfing mitt i stan. Simon och jag fick kinesisk massage (på ryggen) av kineser på beachen - 5 euro - kändes bra efter allt vandrande.

På kvällen såg vi en 3D-film om dinosaurier - okey med 3D men filmen var inte helt bra. Enlig vad någon sa så var det världens största filmduk. 3D var en upplevelse - jag har aldrig sett film i det förut.

Nu är vi på väg till Salvador Dalí-muséet - kl är 08.15.

Kenneth


2008-05-13

Dagboksanteckningar från vår Spanienresa Dag 2

Vi var på stadion igår men nu på museet - en miljonindustri för turister - vi fick en rundvandring i omklädningsrum, vip-läktare och vara vid spelarplatserna nere vid gräsmattan som var som en golfgreen. Det fanns också en affär i 2 våningar där de säljer Barca-prylar - själv köpte jag en Barca-tröja och en liten fotboll till min 2-åriga sonson William.

På em var vi i Barcelona där eleverna fick uppgifter att ta reda på i staden. På kvällen var vi ute på en lokal karneval med massor av folk som spelade och dansade på gatorna. Kul att se att alla åldrar dansa och spela tillsammans.

Sen middag och sen var det hemgång. Nu är vi på väg till en gymnnasieskola där vi ska träffa elever.

Kenneth


2008-05-12

Dagboksanteckningar från vår Spanienresa Dag 1

Vi anlände till Skavsta flygplats ca. 02.30 - 4 timmar innan planet gick - det var minst 2 timmar för tidigt men det gick ok med lite fika på flygplatsen medan vi väntade.

Vi kom till Barcelona 09.30 - åkte buss en timme till Barcelona där vi gick till vandrarhemmet där vi bor - rent men enkelt.

Nu kom Emma (Björns yngsta dotter) till oss - hon bor i Barcelona. Vi var ute och åt lunch. Efter mycket väljande av restaurang hittade vi en med ok priser och efter det 2 timmars ila (sömn) på vandrarhemmet.

På kvällen kom dagens höjdpunkt - fotbollsmatchen mellan Barcelona och Mallorca. Mallorca vann - jag har aldrig sett så likgiltiga/diviga spelare som Barcelonas - de gick mer än sprang. Ljuset var Messi som är otroligt duktig - vilken spelare - världens bästa? Skönt att Mallorca vann - publiken var ordentligt missnöjd och visslade ut laget. Det var inte ens halvfullt på läktarna, kanske 40000 (det går in 102000).

Idag måndag ska vi åka till stadion och gå på muséet och därefter står det stadsvandring på programmet.

Kenneth


2008-03-17

TOMMY SÖDERBERG föreläser på HUC

Sv. Fotbollsförbundets f.d. förbundskapten för A-landslaget och idag förbundskapten för U21-landslaget besökte igår HUC och pratade för i första hand Fotbollsprofilen samt övriga intresserade på HUC och elever från Fröviskolan.

Teambildning, ledarskap och fotbollsfrågor blev intressanta diskussioner ………

Det var ett uppskattat besök.

/berra


2008-03-10

Den 3-7 mars träffades elever och lärare från ett antal skolor i Sverige och från många andra länder för att genomföra ett FN-rollspel i Kalmar. Se bildspel


2008-03-06

Rapport från Elajoturneringen i Oskarshamn 6 mars

ELAJOTURNERINGEN … HUC-tjejerna obesegrade

Deltagande skolor Oskarshamn, Högsby, Västervik, Åseda, Hultsfred, där alla skolor utom Åseda ställde upp med två pojklag (9 lag som lottades in i två grupper) och Högsby, Oskarshamn och Åseda med var sitt flicklag (3 lag ).

Högsby pojklag 2 kom på en delad 4:e plats fick stryk i semifinalen mot Åseda och lag 1 kom på 7 plats…

Vi hade gjort ett lag av åk 2 och ett lag av åk1 och 3, oturligt så kunde inte Viktor och Danny medverka p.g.a. sjukdom och Simon fick bryta efter 2 matcher, han kände sig inte bra samt Tobbe N skadades och fick bryta, men Tove och Lisa gjorde fina inhopp i pojklagen. Mv Marcus Johansson som inlånats från åk 8 Fröviskolan, fick då Simon inte kunde spela mer stå i bägge HUC lagen och skötte sig alldeles utmärkt, en lovande MV som vi hoppas få se på HUC så småningom…..

Glädjande var att HUC-FLICKORNA gick obesegrade genom turneringen , första matchen mot Oskarshamn vann HUC med 2-1 och mot Åseda 4-2 och i finalen mot Oskarshamn vann HUC-tjejerna igen en övertygande seger; starkt jobbat tjejer, en härlig vilja och bra spel gav grunden till segern…

/berra


2008-01-29

SKOL-SM FUTSAL

Nässjö - HUC 29 januari -08

Efter en något tveksam start kom HUC i underläge efter 2 min. med 1-0, efter en snabb omställning av Nässjö.

Men efter hand kom HUC in i matchen och efter 13 min. kommer kvitteringen genom Burre. Sedan ökar HUC på till 2-1 efter 18 min., efter en fin kombination avslutar Tobbe N i öppet mål. Nämnas kan att Simon räddar två straffar och spelar mycket bra i målet. Sedan händer det som inte får hända, Burre protesterar mot ett domslut och får gult kort och efter det uppträder Burre osportsligt mot domaren och det röda kortet är ett faktum (utvisning för matchen), så det innebär 2 min. spel med en man mindre innan vi får sätta in en 4:e spelare och här kämpar alla mycket väl och vi klarar utvisningsperioden mycket bra, där Simon R räddar målet med ett antal räddningar.

Efter en frispark kvitterar Nässjö till 2-2, och tar ledningen med 3-2, men HUC kommer tillbaka och kvitterar efter strålande spel där även denna gången Tobbe N är sist på bollen och gör sitt andra mål.

Nässjö får olyckligtvis ytterligare en frispark som de gör 4-3 på och det hjälper inte att HUC ligger på allt vad som går sista 4 minuterna utan resultatet står sig tiden ut. NÄSSJÖ vidare i Skol-SM Futsal.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att utvisningen blev en avgörande faktor för matchutgången, men marginalerna är små i inomhusfotboll och denna gång hade vi inte flytet med oss i de avgörande lägena.

Med många åk1:or och åk2:or i laget som har skött sig alldeles utmärkt under Skol-SM spelet kan vi se fram med tillförsikt till nästa års SKOL-SM spel, då vi normalt skall bli ytterligare ett snäpp bättre.

hälsar /berra


2007-12-13

Ett stort tack till alla barn och deras personal som ordnade en jättefin Lucia på HUC.

Lucia 2007


2007-11-29

HUC-fotbollsprofil gick vidare i Skol-SM för pojkar

HUC var arrangör av gruppspel pool 19 i Skol-SM för pojkar som spelades 28 november i sporthallen i Högsby.

HUC var lottade mot Vetlanda gymnasium och Torsås gymnasium.

Första matchen gick mot Vetlanda där det blev en överraskande stor seger med 7-2, efter stundtals riktigt fint spel med många fina kombinationer och stabilt försvarsspel.

I andra matchen gick Vetlanda segrande över Torsås med 8-4, nu räckte det med oavgjort för HUC i matchen mot Torsås men HUC var det bästa laget och vann en komfortabel seger med 8-1.

Det var stabila insatser från HUC-pojkarna och det var roligt att se 1:orna Martin H, Oliver L och Viktor B ta för sig mot några år äldre motståndare, totalt gör vi 15 mål och släpper in 3.

Bra jobbat alla HUC-grabbar - nu ser vi fram emot nästa lottning

/berra


2007-11-20

Skol-SM för Flickor i Vetlanda

HUC nära att gå vidare i SM

I Vetlanda spelade HUC:s fotbollstjejer på tisdagen SM-kval i futsal för gymnasieskolor. Ett taktiskt spelande Högsbylag lyckades i första matchen hålla jämna steg med duktiga Njudungsgymnasiet från Vetlanda. Matchen slutade 3-3 efter en riktigt stark insats av HUC, målen gjordes av Martina Almqvist och Maja Truedsson (2).

Därmed krävdes seger i sista matchen mot Nässjö gymnasieskola. Det började också bra när Amanda Sinnerström gav HUC ledningen med ett riktigt hårt skott i krysset. Därefter gick Nässjö fram till 2-1 innan Maja Truedsson kvitterade till 2-2. I andra halvleken gjorde Nässjö först 3-2 innan Maja Truedsson återigen kvitterade för HUC som pressade på ordentligt mot slutet men inte lyckades få in avgörande målet.

Sammantaget stod tjejerna för en kanoninsats och det hade räckt med ett enda mål till framåt för att avancera till nästa omgång. Hela laget var på topp men nämnas bör framför allt Martina Almqvist som stod för 1 mål och 5 assist och Maja Truedsson som gjorde 4 mål.

En nöjd coach Pontus P


2007-09-20

Efter fina prestationer av HUC:s pojkar och flickor i Skol-DM i Västervik blev pojkarna 2:a och flickorna 3:a .
Pojkarna förlorade ingen match utan spelade 3 oavgjorda och 3 vinster och i fem matcher utav 6 höll man nollan - starkt jobbat..
1:a matchen blev 0-0 efter att bussen inte kom i tid så var vi framme i Västervik 5 minuter före matchstart så det var strakt att ta oss samman så snabbt, mot Västervik åk.3
Resultat :
HUC-Västervik 05 0-0
Vimmerby - HUC 0-0
Hultsfred- HUC 0-4
HUC-Västervik 06 3-3
Oskarshamn -HUC 0-1
HUC- Västervik 07 2-0

DM vinnare blev Västervik åk.3. på 14 poäng , 2:a platsen till HUC på 12 poäng
Flickorna spelade också starkt - fick stryk första med 2-0, spelade 0-0 i 2:a matchen, sedan vann man över Oskarshamn med 4-0.
Flickorna kom 3:a - bra jobbat.

Sammanfattningsvis många bra prestationer , spec. roligt för Simon att hålla nollan i 5 matcher av 6 med god hjälp av ett bra försvarsarbete av hela laget.
/berra


2007-05-06

Fotbollsprofilen i Tyskland

Hej efter en fantastisk lördagsem. med fotboll i strålande väder, där Bochum slog Hamburg med 3-0, sedan blev det en 3 tim rundtur i Hamburg innan återfärden till Itzehoe. Söndagen 6 maj börjar med match kl. 10.00 så alla samlas kl.07.00 för en morgonpromenad före frukost kl. 07.30. matchen slutade 2-2 efter en väl genomförd match av HUC, Tobbe N 2 målsskytt. I morgon måndag träning kl. 09 till 10.30 sedan packning och avfärd mot Högsby , i Högsby ca 00.30... Hälsningar fotbollsprofilen


2007-05-05

Hej , ytterligare en dag har gått... Nu är vi på väg till Itzehoe från Hamburg, efter trevlig guidning av AOL Arena, HSW, samt museum. Solen skiner och nu pekar term. på 22+...härligt häls. Fotbollsprofilen


2007-03-29

Grattis Pontus, Francis och Daniel i SP05 som vunnit TCOs nutidsorientering!

Bäst i länet och på sjunde plats i Sverige!


2006-03-20

Våga vara egen 2006

Tjejligan UF deltog i den regionala UF-mässan Våga vara egen 2006 i Vimmerby 17/3.

Företaget hade en monter där de sjöng och visade upp sitt företag.

De deltog i ett antal tävlingar och tog hem första pris i kategorierna bästa tjänst samt bästa säljare. Nu går tjejernavidare till den nationella mässan i Stockholm i maj och ska ställa ut i Älvsjö mässhallar.

Motivering Bästa Tjänst

1:a pris Tjejligan UF

Entusiasm och drivkraft kännetecknar detta tjänsteföretag. Med ett vinnande framträdande uppfyller de kundens unika behov.

Deras sätt att marknadsföra sig präglas av kreativitet och professionalism.

Motivering Bästa Säljare

1:a plats Jennie Johansson, Tjejligan UFPå ett självklart och naturligt sätt lyckades denna person övertyga juryn om produktens förträfflighet. Född till säljare och entertainer.


Huc-dagen 21 januari 2006

Ett stort tack till alla medverkande att vi kunde genomföra detta evenemang där Högsby utbildningscenter, ett stort antal företag och institutioner inom Högsby kommun presenterade sin verksamhet.

Det var en imponerande upplevelse att bevista där så många visade upp vilken kreativitet och framgångsanda som finns i vår kommun. Inte ens det kraftiga snöovädret kunde hindra dessa eldsjälar och de fina presentationerna och framträdanden.

Vi på HUC kommer fortsättningsvis än mer förstärka arbetetet att få en attraktiv skola i samarbete med det lokala näringslivet, detta var bara en lyckad början.

En dokumentation från Huc-dagen är under utarbetande och kommer finnas här snart.


Skol-SM i Kinna 19 januari 2006

14 lag var kvar i Sverige när kosan ställdes mot Kinna i Skol-SM för gymnasier. HUC var lottade i en 4-lagsgrupp där gymnasier från Lund, Kinna och Falköping deltog. Resan startade upp 06.15 och efter 3 tim. och 45 min. i buss var vi framme i Kinna.
Första matchen startade kl. 10.45 mot Concensius gymn. från Lund. HUC startade i ett högt tempo och mer eller mindre chockade Lundagymnasiet med fina kombinationer och rappt passningsspel, 5-0 redan i halvlek blev till slut en överlägsen seger med 7-2. Målen: Andreas S 3 mål, Fabian H 1 mål, Wille 1 mål, Christopher D 1 mål, Hampus F 1 mål.

Andra matchen spelades mot Mark gymn., Kinna (som gick till final 2005), där HUC kom i underläge efter 2 min med 1-0 efter en frispark, efterhand spelade HUC upp sig rejält och stundtals pelade ut Kinna och efter flertal kombinationer med briljant passningsspel och härliga spelmål vann man komfortabelt med 5-2.

Noterbart var att Kinna inte kom till med något spelmål utan deras bägge mål var frisparkar.

Detta var nog den bästa matchen i turneringen och HUC var favoriter till slutsegern efter två segrar. Målen: Fabian H 1 mål , Wille V 1 mål, Hampus F 1 mål, Buran E 1 mål och Fredrik K som efter en målvaktsräddning satte fart och med ett perfekt långskott satt 1 mål, jubel på läktaren när MV gjorde mål.Inför sista matchen en helt avgörande match för gruppseger var förutsättningarna att HUC behövde "bara" spela oavgjort för att vinna gruppspelet, eftersom Falköping hade spelat en oavgjord match mot Kinna. Tråkigt var att Andreas S fick två tveksamma varningar i matchen mot Kinna och var avstängd, samt att Johan R fick utgå p.g.a skada, ett stort avbräck för HUC, och utan att förringa de inhoppade spelarnas insatser så fick vi ställa om i laget och vi kom inte igång från början .

Falköping tog något turligt ledningen efter 4 min. och sedan hade HUC tillfällen att kvittera med bl.a. två stolpskott och ett riläge men det ville sig inte utan Falköping kontrade in 2-0 och sedan kom snabbt 3-0 som till slut blev 4-0... Jag lider med spelarna som jag tyckte var värda att vinna, men inomhus är marginalerna små och man måste ha lite tur också... denna gång var inte marginalerna på HUC:s sida.

Gruppsegrare blev Falköpings Gymnasiet som går till semifinal.

Summering av Skol-SM spelet måste bli positivt, med många bra individuella prestationer, fint passningsspel, en härlig laganda och efter en nästan 4 tim. bussresa gå ut och prestera en sådan publikfriande och effektiv fotboll..... Jag som "tränare" är stolt att få jobba med dessa härliga fotbollsspelare och hejaklacken av tjejer och killar som troget följer med. I år var många elever/spelare med som avbytare och åskådare och skaffade sig nya erfarenheter som är till nytta kommande år, då de själva är på planen. En sak är säker, i dessa fotbollskretsar, har vi satt HÖGSBY på kartan för nu vet alla var Högsby ligger ....................Tack / Berra


2005-12-01

Sten Bertil Myhrén - lärare, tränare och instruktör vid fotbollsinriktningen vid Högsby utbildningscenter - har av kommunstyrelsen utsetts till ÅRETS IDROTTS- och UNGDOMSLEDARE!

Motiveringen till idrotts- och ungdomsledarstipendiatet har varit hans stora betydelse för det ökande fotbollsintresset och den framgångsrika utvecklingen av denna verksamhet vid Högsby utbildningscenter.

Berra har varit med och startat fotbollsinriktningen vid HUC och ar därefter inlett en stor idrottslig utveckling som bland annat har fört HUC till SM-kvartsfinalspel.

De stora framgångarna för HUC har resulterat i många nya sökanden till fotbollsinriktningen.


2005-11-21

HUC vidare i Skol-SM...

Skol-SM gruppspel pool 12 för gymnasier genomfördes i Högsby sporthall måndag 21 november med deltagande lag:

Högsby Utbildningscenter, Högsby
Procivitas gymn., Växjö.
Uppvidinge gymn., Åseda

Resultat:


HUC - Uppvidinge 15 - 0

Procivitas - Uppvidinge 6 - 4

Huc - Procivitas 6 - 2

F örsta matchen mellan HUC - Uppvidinge vann HUC med förkrossande 15-0, efter en suveränt genomförd match med snabbt passningsspel och effektiva avslutningar helt i den stora publikens smak.

Matchen mellan Procivitas och Uppvidinge blev en jämn uppgörelse där Uppvidinge hade en ledning med 4-1 men till slut föll med 6-4.

I den avgörande matchen mellan Procivitas och HUC öppnade HUC lika stabilt som i den första matchen och tog ledningen med både 1-0 och 2-0, sedan reducerade Procivitas till 2-1 enHUC stod upp fint och avgjorde matchen med ett par snabba mål, slutresultat 6-2 till HUC, som därmed vann gruppspelet med övertygande spel och imponerande 21 mål och 2 insläppta på 2 matcher ... I bägge matcherna visade HUC upp en imponerande teknik, snabbhet och ett härligt passningsspel ... den stora publiken applåderade HUC-lagets insatser ......... Starkt jobbat grabbar!!!

Nu ser vi fram emot en ny lottning, nästa omgång skall spelas 29 januari ........

En eloge och tack till fotbollsprofilens tjejer som skötte sekretariatet och serveringen alldeles utmärkt...
/berra