Högsby Utbildningscenter är litet och modernt

Vi är nu ca. 80 gymnasieelever och ca. 200 vuxenstuderande

Läs mera ...

Direktlinjer med buss/tåg från Kalmar, Oskarshamn, Linköping

Vi har riksintag

Läs mera ...

Vi erbjuder IW-svets - en internationell utbildning

Här finns det ett brett utbud av program och kurser

Läs mera ...

Industritekniska programmet

Våra inriktningar:
Svetsteknik
Programblad med kurser

Vid Högsby UtbildningsCenter erbjuder vi Industritekniska programmet med inriktningen Svetsteknik. Dessutom erbjuder vi IW-svets, som är en internationell utbildning som leder till att du blir diplomerad svetsare.

Här lär du dig att arbeta med olika produktionsled, råvaror och tekniker av olika slag för att få en helhetsbild av tillverkningsprocessen. Du lär dig olika svetstekniker så som till exempel Kälsvets, MMA, MIG/MAG, Kälsvets TIG och Stumsvets alla metoder.

Utbildningen innehåller även plåtbearbetning med tillhörande arbetsmoment som ger dig en bred kompetens för framtiden.

Du varvar teoretisk utbildning med praktisk utbildning i våra moderna industrilokaler samt APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på företag. En viktig del i utbildningen är arbetsmiljöfrågor för att öka säkerhetsmedvetenheten och för att undvika arbetsskador.

För detta program har vi riksintag, vilket innebär att du kan söka oavsett vilken kommun du bor i eller om kommunen du bor i redan har en motsvarande gymnasieutbildning.   

Efter utbildningen   

Efter Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik kan du arbeta som svetsare i många olika yrken både i Sverige och internationellt. Du kan även bli godkänd internationell svetsare. Det är i dagsläget stor brist på utbildade svetsare runtom i landet och du har därför stor chans att få ett arbete efter avslutad utbildning.

Du kan läsa in grundläggande högskolebehörighet genom dina valbara kurser.