Högsby Utbildningscenter är litet och modernt

Vi är nu ca. 80 gymnasieelever och ca. 200 vuxenstuderande

Läs mera ...

Direktlinjer med buss/tåg från Kalmar, Oskarshamn, Linköping

Bor du i Högsby slipper du långa resor

Läs mera ...

Här finns det ett brett utbud av program och kurser

Vi erbjuder bl.a. en internationell svetsutbildning

Läs mera ...

Barn-och fritidsprogrammet

Våra inriktningar:
Pedagogiskt arbete
Socialt arbete
Programblad med kurser

Att arbeta med barn, ungdomar samt människor som behöver stöd är något av det viktigaste man kan göra i vårt samhälle. Om du är intresserad av att arbeta med människor i alla åldrar och om du vill lära dig mer om människors utveckling och hur vi fungerar tillsammans med andra, då är Barn- och fritidsprogrammet något för dig.

Programmet ger dig kunskap och förståelse om både din egen och andras utveckling. Du får goda möjligheter att utveckla dina ledaregenskaper och lära dig att planera, organisera och leda aktiviteter. I utbildningen integreras ämnen som pedagogik, psykologi och sociologi. Teori varvas med praktik. Psykosocial miljö, barns rättigheter samt miljö och kultur är viktiga delar i utbildningen.

Allt lär man sig inte innanför skolans väggar utan det är viktigt att komma ut i verkligheten och testa sina kunskaper och teorier på APL (arbetsplatsförlagt lärande). Som elev får du 17 veckors APL. Här möter du olika verksamheter och kanske knyter du kontakter för framtiden!

Efter utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet ger en grundläggande yrkesutbildning för arbete med människor i alla åldrar inom pedagogiska och sociala yrkesområden och inom kultur- och fritidssektorn. Tänkbara yrkesutgångar är barnskötare, omsorgsassistent och yrken inom fritids-, idrotts- och friskvårdssektorn. Du kan även få en bra grund till vidareutbildning till lärare, socionom eller polis Du kan läsa in grundläggande högskolebehörighet genom dina valbara kurser.