Här är du: Invånare » Nyheter » Vid missade tömmningar

Vid missade tömmningar

Information om soptömningen i Högsby.

Vad gör man när ett kärl inte blivit tömt?

Soptömningen sker mellan 06-20 alla vardagar, och har ert kärl inte blivit tömt mellan de nämnda klockslagen på er tömningsdag (länk finns nedanför) så ska man ringa in till oss på ÖSK dagen efter ordinarie tömningsdag som tidigast.

För att hitta er tömningsdag, sök på er adress på denna hemsida: http://osk.hultsfred.se/artikel/hamtningsdagar/

Varför tömdes det inte?

Anledningarna till att ett kärl inte blivit tömt kan vara att kärlet ej har varit framställt vid tidpunkten sopbilen är på er gata, något fordon eller annat står i vägen för sopbilen, och att det kan ha blivit en felsortering i de nya kärlen där olika avfall har hamnat i fel fack. Vid dessa anledningar så ska sopåkaren ha lämnat en avvikelselapp till er antingen fastklämd mellan locket och kärlet, eller i er brevlåda, där det står varför ert kärl ej blivit tömt. Har detta skett så får man ringa in till oss på ÖSK och beställa en extratömning efter att anledningen till att det inte tömdes har åtgärdats.

Andra anledningar kan också vara att sopåkarna har haft problem med en sopbil, att det händer något som försenar sopbilen och gör att den hinner inte tömma ert kärl på ordinarie tömningsdag, eller att sopåkaren missar att se ert kärl. Det är inte alltid samma sopåkare som kör samma bil, och det är olika sopåkare som kör de olika bilarna för kärl 1 som för kärl 2, och alla har inte vetskapen om vart alla era kärl står, så vi hoppas att ni kan ha förståelse för att sånt kan hända.

När kan kärlet tömmas efter att det har blivit anmält som en missad tömning?

Vanligtvis ska en tömning ske av kärlet dagen efter att anmälan har kommit in.

Publicerad 2017-06-29
Snabbval
Snabbval