Företagare

Högsby kommun – Möjligheternas kommun!

Högsby kommun är centralt beläget mitt i Kalmar län, Sveriges ”nya framsida”, med korta avstånd till Kalmar och Växjö och med bra förbindelser till såväl Stockholm som Köpenhamn.

En kommuns utveckling är i mångt och mycket förknippat med näringslivets utveckling, varför vi också i Högsby kommun är starkt beroende av ett väl utvecklat näringsliv med livskraftiga företag och entreprenörer.

Högsby kommun arbetar långsiktigt med att kontinuerligt vidareutveckla och skapa förutsättningar för ett attraktivt och tillväxtorienterat företagsklimat. Vi är och tänker förbli ett samhälle där företagsamheten ökar och människor vågar förverkliga sina drömmar och livsprojekt, kort och gott – Möjligheternas kommun!

 

 

Nyheter och information från Högsby kommun till företagare:

Glasrikesmiljonen - Tillväxtprojekt för Glasriket

2016-06-03

Glasrikesmiljonen är ett unikt samverkansprojekt mellan Tillväxtverket, regionförbunden och länsstyrelserna i Kalmar och Kronobergs län för att skapa bättre förutsättningar för tillväxt i Glasriket.

I projektet deltar också Emmaboda, Högsby, Lessebo, Nybro, Tingsryd och Uppvidinge kommuner.

 

Nya kontaktpersoner gällande näringslivsfrågor

2016-01-29

Det har genomförts en del förändringar när det gäller kontakt med kommunen rörande ärenden kopplat till näringslivsfrågor och företag. Mittpunkt Högsby har upphört vid årsskiftet.

 

Starta företag -webbseminarium

2016-01-29

Ska du starta eget? Då kan du delta i webbseminarium om att starta företag.

 
Snabbval
Snabbval